Dolar/TL47,90
0.08%
Euro/TL55,55
0.31%
Gram Altın6.860,77
0.48%
BIST 10014.082,10
0.64%
Brent Petrol$88,62
0.11%
Gümüş/Ons$65,86
1.16%
Gedik Yatırım
Gündem

Zonguldak'ta Maden Ocağında Grizu Patlaması: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde faaliyet gösteren özel bir maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında 3 madenci yaşamını yitirdi, 2'si ağır olmak üzere 5 madenci ise yaralandı. Olayla ilgili adli soruşturma başlatıldı.

23 Ekim 2026

Zonguldak'ta Maden Ocağında Grizu Patlaması: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde faaliyet gösteren özel bir maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında 3 madenci yaşamını yitirdi, 2'si ağır olmak üzere 5 madenci ise yaralandı. Olayla ilgili adli soruşturma başlatıldı.

Gelik beldesindeki Demir Madencilik’e ait özel maden ocağında saat 10.00 sıralarında grizu patlaması meydana geldi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık, AFAD, emniyet ve arama-kurtarma ekibi sevk edildi.

Arama-Kurtarma Çalışmalarında Acı Haber

Patlamanın ardından ocakta mahsur kalan işçiyi kurtarmak için başlatılan çalışmalarda acı habere ulaşıldı. Ekiplerin yürüttüğü yoğun çalışma sonucu mahsur kalan işçinin cansız bedenine ulaşılarak ocaktan çıkarıldı ve otopsi için hastane morguna kaldırıldı. Böylece patlamadaki can kaybı 3’e yükseldi.

Hayatını kaybeden işçilerin Cengiz Bölükbaşı, Recep Çolakoğlu ve Murat Kaya olduğu tespit edildi.

Vali Hacıbektaşoğlu'ndan Hastane Ziyareti ve Açıklama

Yaralı madencileri tedavi gördükleri hastanede ziyaret eden Zonguldak Vali Osman Hacıbektaşoğlu, olaya ilişkin yaptığı açıklamada yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi verdi.

Vali Hacıbektaşoğlu, yaralılardan 4'ünün Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi gördüğünü, 3 işçinin durumunun iyi olduğunu bildirdi. Vücutlarında oluşan yanıklar nedeniyle 2 işçinin entübe edildiğini belirten Hacıbektaşoğlu, ağır yaralı işçilerden birinin Ankara'ya sevk edildiğini, diğer ağır yaralının sevki için de gerekli hazırlıkların sürdüğünü ifade etti. Bir yaralı işçi ise üniversite hastanesinde tedavi altına alındı.

Geniş Çaplı Soruşturma Başlatıldı

Yaşanan müessif olayın ardından Adalet Bakanı Akın Gürlek, patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Bakan Gürlek, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını, olayla ilgili 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile 2 Cumhuriyet Savcısının görevlendirildiğini duyurdu.

Piyasalarda yalnız değilsiniz

Bu haberle ilgili detaylı rapor ve analizlere, uzman desteğiyle Akanak Insights'a ulaşın.

Uzman Desteğine Göz Atın
Paylaş

İlgili Haberler