YENİ Parti'den "Fon Yasası" Hamlesi: AYM'ye İptal Başvurusu Yapılacak
YENİ Parti Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, kamuoyunda "Fon Yasası" adıyla tanınan kanuni düzenlemeyi önümüzdeki hafta Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) götüreceklerini bildirdi. Günaydın, yürütülen bu hukuki adımla başta PBLK mağdurları olmak üzere mağduriyet yaşayan tüm vatandaşların haklarına ve alacaklarına kavuşmalarını hedeflediklerini vurguladı.
7 Kasım 2026

YENİ Parti Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, kamuoyunda "Fon Yasası" adıyla tanınan kanuni düzenlemeyi önümüzdeki hafta Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) götüreceklerini bildirdi. Günaydın, yürütülen bu hukuki adımla başta PBLK mağdurları olmak üzere mağduriyet yaşayan tüm vatandaşların haklarına ve alacaklarına kavuşmalarını hedeflediklerini vurguladı.
27 Ekim tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Tasfiyesine Karar Verilen Bazı Yatırım Fonları Hakkında Kanun'un belirli maddelerinin iptali için AYM'ye iptal davası açacaklarını duyuran Günaydın, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla dilekçe hazırlıklarının bittiğini ve detaylı incelemelerin devam ettiğini belirtti.
Günaydın, yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:
"YENİ Parti grubu olarak, kamuoyunda Fon Yasası olarak bilinen düzenlemeyi, önümüzdeki hafta Anayasa Mahkemesi'ne taşıyoruz. Tasfiyesine Karar Verilen Bazı Yatırım Fonları Hakkında Kanun, 27 Ekim tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. 60 günlük yasal sürenin ilk bir haftasında iptal dilekçemizin hazırlığını bitirdik."
Kanunun kapsadığı vatandaşların mağdur edilmemesi gerektiğinin altını çizen Günaydın, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:
"Amacımız, yetersiz de olsa düzenlemeden yararlanacak olan hiçbir yurttaşımıza engel olmamak, buna karşılık başta PBLK mağdurları olmak üzere, hakkı hukuku çiğnenen tüm yurttaşlarımızın haklarını savunmak ve alacaklarına kavuşmalarını sağlamaktır."
YÜRÜRLÜĞÜN DURDURULMASI VE İPTALİ İSTENECEK
Hazırlanan iptal dilekçesinin alanında uzman isimlerce titizlikle incelendiğini ifade eden YENİ Parti Grup Başkanvekili Günaydın, başvurunun önümüzdeki hafta resmi olarak gerçekleştirileceğini açıkladı.
Günaydın, "Teknik olarak hazırlanan dilekçe, üç gündür bu yönüyle uzmanlarımız tarafından inceleniyor, siyasi ve hukuki olarak son şekli veriliyor. Böylece tamamlanacak dilekçemizi, Yasa'nın Anayasa'ya aykırı hükümlerinin öncelikle yürürlüklerinin durdurulması ve her halükârda iptali için önümüzdeki hafta Anayasa Mahkemesi'ne ileteceğiz" ifadelerini kullandı.
Haber kaynağı cumhuriyet
Piyasalarda yalnız değilsiniz
Bu haberle ilgili detaylı rapor ve analizlere, uzman desteğiyle Akanak Insights'a ulaşın.




