Dolar/TL47,90
0.08%
Euro/TL55,55
0.31%
Gram Altın6.860,77
0.48%
BIST 10014.082,10
0.64%
Brent Petrol$88,62
0.11%
Gümüş/Ons$65,86
1.16%
Gedik Yatırım
Ekonomi

Hazine, Ocak’ta 487,7 Milyar TL İç Borçlanma Hedefliyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2026 yılı Ocak-Mart dönemi iç borçlanma stratejisini açıkladı. Buna göre, Ocak ayında toplam 613,3 milyar TL’lik iç borç servisi öngörülürken, karşılanacak iç borçlanma miktarı 487,7 milyar TL olarak planlandı.

1 Ocak 2026

Hazine, Ocak’ta 487,7 Milyar TL İç Borçlanma Hedefliyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2026 yılı Ocak-Mart dönemi iç borçlanma stratejisini açıkladı. Buna göre, Ocak ayında toplam 613,3 milyar TL’lik iç borç servisi öngörülürken, karşılanacak iç borçlanma miktarı 487,7 milyar TL olarak planlandı.

Ocak ayındaki iç borç servisinin 204,4 milyar TL’si anapara, 408,9 milyar TL’si faiz ödemelerinden oluşuyor. Aynı dönemde 131,5 milyar TL tutarında dış borç servisi yapılması bekleniyor. Böylece Ocak ayındaki toplam borç servisi 744,8 milyar TL’ye ulaşıyor.

Hazine, bu dönemdeki finansman ihtiyacını karşılamak için 487,7 milyar TL iç borçlanmayı hedefliyor. Dış borçlanma planlanmazken, 257,2 milyar TL’nin borçlanma dışı kaynaklarla karşılanması öngörülüyor. İç borçlanmanın 255,7 milyar TL’si piyasa ihaleleri aracılığıyla, 160 milyar TL’si doğrudan satışlarla ve 72 milyar TL’si kamuya yapılan satışlardan sağlanacak.

Şubat ayında toplam 636,6 milyar TL iç borç servisine karşılık 519,9 milyar TL iç borçlanma, Mart ayında ise 376,6 milyar TL’lik iç borç servisine karşılık 313,2 milyar TL iç borçlanması yapılması planlanıyor.

Ocak ayında, 5 Ocak’ta 12 ay vadeli kuponsuz ve 4 yıl vadeli değişken faizli devlet tahvillerinin ilk ihracı yapılacak. Ayrıca 2, 5 ve 10 yıl vadeli sabit kuponlu tahvillerin yeniden ihracı ile TÜFE’ye endeksli 5 yıl vadeli ve TLREF’e endeksli 4 yıl vadeli tahvillerin ilk ihracı gerçekleştirilecek. Ay sonunda ise 1 yıl vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası doğrudan satış yöntemiyle yatırımcıya sunulacak.

Şubat ayında 1 yıl vadeli ABD doları cinsinden devlet tahvili ve kira sertifikası doğrudan satışla ihraç edilecek. Ayrıca 11 ay vadeli hazine bonosu ile 2, 4, 5 ve 10 yıl vadeli sabit, değişken ve endeksli tahvillerin yeniden ihracı ve 2 yıl vadeli altın tahvili ile altına dayalı kira sertifikası programda yer alıyor.

Mart ayında ise 4 yıl vadeli TÜFE’ye endeksli devlet tahvilinin ilk ihracı ve 6 yıl vadeli değişken faizli tahvilin yeniden ihracı yapılacak. Ay ortasında 2 ve 5 yıl vadeli sabit kuponlu tahvillerin ilk ihracı ile altın tahvili, altına dayalı kira sertifikası ve standart kira sertifikası doğrudan satış yöntemiyle yatırımcıya sunulacak.

Piyasalarda yalnız değilsiniz

Bu haberle ilgili detaylı rapor ve analizlere, uzman desteğiyle Akanak Insights'a ulaşın.

Uzman Desteğine Göz Atın
Paylaş

İlgili Haberler

ANALİZ:  Dış ticaret açığı geriledi, tüketim malı ithalatındaki sert düşüş iç talepte zayıflamayı teyit etti
Ekonomi

ANALİZ: Dış ticaret açığı geriledi, tüketim malı ithalatındaki sert düşüş iç talepte zayıflamayı teyit etti

Ağustosta dış ticaret açığı 5,2 milyar dolara gerilerken tüketim malı ve otomobil ithalatındaki sert düşüş iç talepteki yavaşlamayı teyit etti.

30 Eylül 2026
Online Altın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Siparişten Teslimata Kadar Süreç Nasıl İşler?
Ekonomi

Online Altın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Siparişten Teslimata Kadar Süreç Nasıl İşler?

Aynı ağırlıktaki iki altının toplam fiyatı ağırlık, ayar, işçilik, gönderim ve ödeme koşulları nedeniyle değişebilir. İnternetten altın almak, kuyumcudan almaktan farklı bir işlem değildir. Yalnızca ürünü görmeden önce daha fazla bilgiyi sayfadan doğrulamanız gerekir. Türkiye’nin online kuyumcusu Altin.com’da kaynağı doğrulanabilir, sertifikalı altınlar, güncel piyasa koşullarına göre belirlenen şeffaf fiyatlarla sunulur.

30 Eylül 2026
TÜİK Ağustosa İlişkin İş Gücü Verilerini Açıkladı: İşsizlik Düşerken Atıl İş Gücü Yükseldi
Ekonomi

TÜİK Ağustosa İlişkin İş Gücü Verilerini Açıkladı: İşsizlik Düşerken Atıl İş Gücü Yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos ayına ait iş gücü istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. Açıklanan verilere göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki işsiz sayısı, Ağustosta bir önceki aya kıyasla 106 bin kişi azalarak 2 milyon 740 bin seviyesine geriledi. Böylece işsizlik oranı aylık bazda 0,3 puan düşüşle yüzde 7,8 olarak kaydedildi. İşsizlik, geçen yılın aynı ayına kıyasla ise 0,8 puanlık bir gerileme gösterdi.

30 Eylül 2026