Dolar/TL47,90
0.08%
Euro/TL55,55
0.31%
Gram Altın6.860,77
0.48%
BIST 10014.082,10
0.64%
Brent Petrol$88,62
0.11%
Gümüş/Ons$65,86
1.16%
Gedik Yatırım
Ekonomi

Fitch: Fon soruşturması Türkiye’nin kredi notunu tehdit etmiyor

Fitch, fon soruşturmasının Türkiye için sistemik risk yaratmasını beklemiyor. Kuruluş BB- kredi notunda ani bir değişiklik öngörmüyor.

30 Eylül 2026

Fitch: Fon soruşturması Türkiye’nin kredi notunu tehdit etmiyor

Fitch Ratings, Türkiye’deki fon soruşturmasının olumsuz bir gelişme olmakla birlikte ekonomi ve ülke kredi notu açısından sistemik risk oluşturmasını beklemediğini açıkladı.

Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Douglas Winslow, fon soruşturmasının yeni bir dolarizasyon dalgasına yol açmadığını ve Türkiye’nin dış finansal şoklara karşı dirençli olduğunu söyledi.

Winslow, özellikle TCMB rezervlerindeki iyileşmeye dikkat çekerek mevcut rezerv seviyelerinin olası piyasa dalgalanmalarına karşı koruma sağladığını belirtti.

Fitch, önümüzdeki birkaç yılda Türkiye’nin kredi notunda ani bir değişiklik öngörmüyor. Türkiye’nin kredi notu “BB-”, görünümü ise “durağan” olarak korunuyor.

Enflasyon yüzde 30,5 bekleniyor

Fitch’in yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 30,5 seviyesinde.

Winslow ayrıca TCMB’nin sıkı para politikası duruşunu korurken yıl sonuna doğru toplam 150 baz puanlık faiz indirimi yapabileceğini ifade etti.

Fon soruşturmasının kamu finansmanı üzerindeki olası etkilerinin ise Fitch tarafından yakından izlenmeye devam edeceği belirtildi.

CNBC-E

Piyasalarda yalnız değilsiniz

Bu haberle ilgili detaylı rapor ve analizlere, uzman desteğiyle Akanak Insights'a ulaşın.

Uzman Desteğine Göz Atın
Paylaş