Sosyal Medya

Ekonomi

IMF, Türkiye için büyüme tahminini yayınladı

IMF’nin Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’nda, küresel ekonomiye ilişkin büyüme beklentisi 2024 yılı için yüzde 3,2 olarak korunurken gelecek yıl için…

IMF, Türkiye için büyüme tahminini yayınladı

IMF’nin Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’nda, küresel ekonomiye ilişkin büyüme beklentisi 2024 yılı için yüzde 3,2 olarak korunurken gelecek yıl için yüzde 3,3’ten yüzde 3,2’ye düşürüldü. Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3 ve gelecek yıl yüzde 2,7 büyüyeceği tahmin edildi

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel ekonomik büyümenin istikrarlı ancak zayıf kalacağının beklendiğini belirterek, büyüme tahminini bu yıl için yüzde 3,2 olarak korudu.

IMF, Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’nun ekim sayısını, “Politika Değişikliği, Artan Tehditler” başlığıyla yayımladı.

Küresel ekonomik büyümenin istikrarlı ancak zayıf kalacağının öngörüldüğü aktarılan raporda, küresel ekonomik büyüme tahminin bu yıl ve gelecek yıl için yüzde 3,2 olduğu kaydedildi.

IMF, temmuz ayındaki tahminlerinde dünya ekonomisinin bu yıl yüzde 3,2 ve gelecek yıl yüzde 3,3 büyüyeceğini öngörmüştü.

Raporda, beş yıl sonraki küresel ekonomik büyüme beklentisinin yüzde 3,1 ile Kovid-19 salgını öncesi ortalamaya kıyasla “vasat” kalmaya devam ettiği bildirilerek, nüfusun yaşlanması ve zayıf verimlilik gibi kalıcı yapısal engellerin birçok ekonomide potansiyel büyümeyi engellediği ifade edildi.

 

 

 

 

bigpara.hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler