Sosyal Medya

Şirketler

JP Morgan:  Banka hisseleri için zorlu dönem bitmedi

JP Morgan banka hisseleri için alım zamanı gelmediği kanaatinde

JP Morgan:  Banka hisseleri için zorlu dönem bitmedi

ABD’li yatırım bankası JPMorgan, Türk bankalarına ilişkin “Another difficult quarter ahead, visible recovery is unlikely before rate cuts” başlıklı   yeni bir rapor yayımladı. Raporda endeksin üzerinde getiri vadeden  tek bir banka hissesi de var…

 

Raporda bankaların 2024’ün geri kalanında zor bir dönem geçireceğinin altı çizilirken faiz indiriminden önce gözle görülür bir toparlanmanın çok mümkün görünmediği de kaydedildi.

 

ABD’li banka, bu yılın üçüncü çeyreğinde Türk bankalarının performansının, süregelen net faiz marjı baskıları ve artan risk maliyetleri nedeniyle zayıf kalmasını beklerken bankaların ortalama özkaynak karlılığının yüzde 38 seviyesinde olan enflasyonun altında kalmasını ve yüzde 17 olmasını bekliyor.

JP Morgan, Garanti Bankası’nın yüzde 28 ile en yüksek, Halkbank’ın yüzde 8 ile en düşük performansı göstereceğini tahmin ediyor.

 

‘TEMKİNLİ KALMAYA DEVAM EDİYORUZ’

Raporda ayrıca, TCMB’nin faiz indirimlerinin Ocak 2025’e ertelenmesinin yıl sonu net faiz marjı beklentilerini düşürerek 2025 kârlılık beklentilerini olumsuz etkileyebileceği de ifade edildi.

 

Türk banka hisselerinin temmuzdaki zirveden bu yana yüzde 20 oranında düştüğü, ancak yıllık bazda yüzde 48 artarak hala güçlü seyrettiği belirtilen raporda “Şu anki değerlemeler, iyi giriş noktası oluştursa da katalizörlerin eksikliği ve faiz indirimlerinin gecikmesi nedeniyle temkinli kalmaya devam ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

 

Sözcü, JP Morgan araştırma raporu

 

Aselsan için Endeks Üzeri Getiri tavsiyesi

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler