Sosyal Medya

Gündem

Instagram’dan ‘ekran görüntüsü engeli’

Meta’ya ait sosyal medya platformu Instagram, cinsel şantaj dolandırıcılığıyla mücadele etmek için uygulamada paylaşılan hikayelerin ekran görüntüsünün alınmasını engelleyecek. Hikayeler,…

Instagram’dan ‘ekran görüntüsü engeli’

Meta’ya ait sosyal medya platformu Instagram, cinsel şantaj dolandırıcılığıyla mücadele etmek için uygulamada paylaşılan hikayelerin ekran görüntüsünün alınmasını engelleyecek.

Hikayeler, kullanıcıların paylaştığı sadece 24 saat erişilebilen video ve fotoğrafları kapsıyor.

TRT Haber‘in The Washington Times ve Techtimes’dan aktardığına göre platform, bu tehditleri azaltmak amacıyla gizlilik ve güvenlik tedbirlerini artırıyor.

Bu güncelleme, hem kaybolan hikayelerin kalıcı olarak ele geçirilmesini önleyecek hem de kullanıcıların gizliliğini artıracak.

Instagram, şüpheli hesapların kullanıcıların takipçi listelerine ve etiketlenmiş fotoğraflarına erişimini de engelleyerek dolandırıcıların kişilere ulaşma ihtimalini düşürecek.

Cinsel şantaj dolandırıcıları, genellikle sosyal ağ analizleri üzerinden hedef belirliyor, bu nedenle bu kısıtlama, kullanıcıların güvenliğini artırmaya yönelik önemli bir adım olarak görülüyor.

Instagram, söz konusu tehditlere karşı coğrafi konum uyarıları da verecek.

Bu uyarılar, kullanıcıların sohbet ettiği kişilerin başka bir ülkeden olup olmadığını bildirerek dolandırıcılık tuzaklarına düşme riskini azaltacak.

Instagram, daha önce de 18 yaş altı kullanıcıları korumak için ‘genç hesaplar’ uygulamasının başlayacağını duyurmuştu.

Bu hesaplarda cinsel içeriklere karşı daha sıkı güvenlik tedbirleri alınacağı ve genç kullanıcılara gönderilen özel mesajlardaki çıplak görüntülerin otomatik olarak bulanıklaştırılacağı açıklanmıştı.

Platformdaki tüm kullanıcılarsa artık özel fotoğraf gönderirken karşılaşabilecekleri riskler konusunda uyarılacak.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve diğer güvenlik kurumları, şantaj dolandırıcılığının özellikle genç erkekleri hedef aldığını ve bu vakaların son yıllarda giderek arttığını söylüyor.

FBI, bu tip dolandırıcılığın çoğunlukla Batı Afrika ve Güneydoğu Asya’da yapıldığını açıklamıştı.

 

 

 

 

diken.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler