Sosyal Medya

Ekonomi

Bakan Şimşek ‘ümitli’: Enflasyondaki düşüş devam edecek

Hazine ve Maliye Bakanı ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor. Bakan Şimşek “Enflasyon düşüyor. Mayıs’ta zirveye çıktı, zirveden bu yana 26…

Bakan Şimşek ‘ümitli’: Enflasyondaki düşüş devam edecek

Hazine ve Maliye Bakanı ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor. Bakan Şimşek “Enflasyon düşüyor. Mayıs’ta zirveye çıktı, zirveden bu yana 26 puan enflasyonda düşüş var. Enflasyon düşmeye devam edecek” dedi.

Bakan Şimşek’in NTV’deki açıklamaları şöyle:

Ben Körfez’le ilgili çok farklı yaklaşım içindeyim. Bunun daha faydalı olacağını düşünüyorum. Oradan doğrudan yatırımlar her zaman için önemli. Burada önemli olan iki tarafın menfaatine tamamlayıcılık ilkesine göre ne yapabiliriz.

Katar’da 250’ye yakın önde gelen üst düzey yöneticileriyle bir araya geldim. Çok önemli görüşmeler yaptım. Gelin siz de parçası olun dedim. Kafalarındaki soru işareti lira. Çok oynak. Oralarda kurlar sabit. Makro finansal istikrarı geliştirdikçe orada muazzam ilgi olacak. Fon fazlaları var.

IMF-Dünya Bankası toplantıları etkinlikler yapıyor. Oraya gelen liderlerle, politika yapıcıları ve yatırımcılar bir araya geliyor. Çok yoğun birkaç gün geçireceğiz. ABD Hazine Bakanıyla görüşeceğim. Diğer ülkelerden toplantı talep eden bakanlar var. Birçok bankayla bir araya geleceğiz. Türkiye ekonomisini anlatıyoruz, bizim büyük paydaşlarımız. İlişkileri sürekli sıcak tutuyoruz. Çok ciddi fon akışları var. Yoğun diyalogları devam ettireceğiz. Tüm yatırım bankalarının etkinliklerine katılacağız. Günde 15’e yaklaşan toplantılarımız olacak. 5-6 günümüz ABD’de geçecek.

 

 

 

 

 

bigpara.hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler