Sosyal Medya

Genel

JP Morgan/Jamie Dimon: Jeo-politik  risk coşuyor, iş koşulları bozuluyor

Jamie Dimon'dan politik risk uyarısı

JP Morgan/Jamie Dimon: Jeo-politik  risk coşuyor, iş koşulları bozuluyor

JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon, Orta Doğu’da genişleyen çatışmalar ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin  risklerin dünya çapında tırmandığını gösterdiğini ifade etti. Dimon Cuma günü bankanın üçüncü çeyrek kazanç açıklaması sonrasında katıldığı analist toplantısında “Jeopolitik durumu bir süredir yakından izliyoruz ve son olaylar koşulların tehlikeli olduğunu ve kötüleştiğini gösteriyor” dedi. “İnsanların ciddi acılar çektiğini ve yaşanan felaketlerin hem kısa vadeli ekonomik sonuçlar hem de daha da önemlisi tarihin akışı üzerinde geniş kapsamlı etkileri olabileceğini” söyledi.

Dimon, Orta Doğu ve Ukrayna’daki çatışmalar, artan ABD-Çin gerilimi ve İran, Kuzey Kore ve Rusya’dan gelecek “nükleer şantaj” riski nedeniyle İkinci Dünya Savaşı’nın sona ermesinden bu yana yürürlükte olan uluslararası düzenin çöktüğünü söyledi. Dimon, geçen ay Georgetown Üniversitesi’nde düzenlenen sohbette şunları söylemişti:

 

“Jeo-politik risk azıyor ve bu sorunu çözmek için gerçekten güçlü Amerikan liderliği ve işbirliği yapan bir Batı dünyası  gerekiyor.”

 

Dimon ayrıca Cuma günü yaptığı açıklamada, Fed’in yumuşak inişi başardığı yönündeki işaretlere rağmen ekonominin geleceği konusunda temkinli davrandığını söyledi. Dimon, “Enflasyon yavaşlıyor ve ABD ekonomisi çok dirençli çıktı.  Öte yanda büyük bütçe açıkları, altyapı ihtiyaçları,  dünya ticaret rejiminin yeniden yapılandırılması ve silahlanmanın yavaşlatılması da dahil olmak üzere birçok kritik sorun devam ediyor” dedi. “En iyisini umsak da, bu tehditler ve her  alana hakim olan belirsizlik, her türlü senaryolara hazırlıklı olmamız gerektiğini gösteriyor.”

 

Kaynak:  Jamie Dimon says geopolitical risks are surging: ‘Conditions are treacherous and getting worse’, CNBC.com

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler