Sosyal Medya

Borsa

Deutsche Bank: Türk hisselerinin yükselmesi için faiz indirimine ihtiyaç var

Deutsche Bank’ın iştiraki DWS Investment, Türk borsasına ilişkin analizinde hisse senetlerinin yükselmesi için faiz indirimine ihtiyacı olduğunu kaydetti. Alman finans…

Deutsche Bank: Türk hisselerinin yükselmesi için faiz indirimine ihtiyaç var

Deutsche Bank’ın iştiraki DWS Investment, Türk borsasına ilişkin analizinde hisse senetlerinin yükselmesi için faiz indirimine ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Alman finans devi Deutsche Bank’ın iştiraki DWS Investment, Türkiye’ye fon girişini artırmak için faiz indirimlerinin daha yakın bir tarihte gerçekleşmesini ve enflasyonun şirket kazançları üzerindeki etkisinin piyasalar tarafından daha fazla fiyatlanmasını beklediğini belirtiyor.

Bloomberg’in haberine göre DWS Investment Portföy Yöneticisi Sebastian Kahlfeld, “Enflasyon muhasebesi kullanmak zorunda olan şirketler piyasa beklentilerinin önemli ölçüde altında sonuçlar verdi ve bu da yatırımcılarda yüksek belirsizlik yarattı. Önce bunun yatırımcılar tarafından hazmedilmesini, sonraki tetikleyicinin ise düşen politika faizlerinden gelmesini istiyoruz” diye konuştu.

Kahlfeld, “Yatırımcılar bu yılın sonuna doğru Türkiye’de enflasyonun düşeceğine ve faiz oranlarının gerileyeceğine dair büyük umutlar besliyordu. Bu beklentiler gelecek yıla ertelenmek zorunda kaldı ve bu da piyasa için yatırım durumunu açıkça zayıflattı” dedi.

Kahlfeld enflasyon düştükçe yerel yatırımcıların Türk hisse senedi varlıklarını azaltıp daha düşük riskli yatırım araçlarına geri dönmelerini beklediğini belirtti.

Diğer bir yandan Kahlfed, faizler nihayet düşmeye başladığında borsaya yabancı yatırım gelmemesinin de bir başka endişe kaynağı olabileceğini söyledi.

Kahlfeld, “Rakip piyasaların daha güçlü makroekonomik temellere sahip olması halinde, uluslararası yatırımcılar Endonezya ya da yakın zamanda darbe alan Brezilya gibi piyasalar lehine Türkiye’yi göz ardı edebilir” dedi.

 

 

 

 

 

sozcu.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler