Sosyal Medya

Genel

Yeni anket:  Eylül’de hangi parti ilk sırada?

Siyasette en hararetli tartışılan soru: AKP CHP'nin önüne geçti mi?

Yeni anket:  Eylül’de hangi parti ilk sırada?

DİKKAT: Bu haber ParaAnaliz yorumu da  içerir

 

ASAL Araştırma “Türkiye Siyasi Gündem Eylül ayı Araştırması” yayımladı. Söz konusu çalışmada siyasi partilerin seçmen desteği, hükümet ve diğer siyasi partilerle ilgili kanaatler ve Eylül ayı gündem konularıyla ilgili değerlendirmeler yer aldı. Bu haberin sonunda yerel seçimden  bu yana yayınlanan tüm anket verilerini bulacaksınız. Bazı araştırma şirketleri Eylül-Ekim’de AKP’nin öne geçtiğini raporladı. Fakat ortalamalarda CHP hala az farkla önde. Tüm anketlerde karasızların payı bir çok partinin üstünde, ancak seçim tarihi kesinleşmeden,  seçmenin önemli bölümü karar vermiyor, yani “kararsızlar birinci parti” türü manşetler günümüze özel değil.

Türkiye genelinde Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Balıkesir, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kırıkkale, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van, Yalova ve Zonguldak dahil 26 ilde 18 yaş ve üzeri 2 bin 520 kişiyle yapılan ankette yurttaşlara, “Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi.

 

 

CHP: yüzde 22.8

AKP: yüzde 21.1

MHP: yüzde 6.6

DEM Parti: yüzde 6.4

Yeniden Refah Partisi: yüzde 3.0

İYİ Parti: yüzde 2.7

Zafer Partisi: yüzde 2.4

Türkiye İşçi Partisi: yüzde 1

 

 

İstanbul Analytics ve Turkey Data Monitor son aylarda yayınlanan tüm anketleri derledi.

 

Habere konu olan ASAL anketi tabloya   dahil değil. Eylül’de Metropoll ve ORC ve adı bizde saklı bir üçüncü araştırma kuruluşu AKP’yi birinci parti olarak bulgularken, ortalamalara göre Ekim itibarıyla CHP hala 3.3 puan farkla önde. Anketlerin hata payı 2-3 puan arasında değiştiği için, iki parti başabaş diyebiliriz.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler