Sosyal Medya

Piyasa

Patronlardan ilk asgari ücret teklifi geldi, DİSK itiraz etti

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarına sayılı günler kalmışken ekonomistlerin hesabı gündemde kendine önemli bir yer buluyor. Milyonlarca vatandaş açlık sınırının…

Patronlardan ilk asgari ücret teklifi geldi, DİSK itiraz etti

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarına sayılı günler kalmışken ekonomistlerin hesabı gündemde kendine önemli bir yer buluyor. Milyonlarca vatandaş açlık sınırının neredeyse 3 bin lira altında geçimini sürdürmeye çalışırken patronların ilk talebi belli oldu. Bu yıl ara zam görmeyen asgari ücrete yüzde 30 zam istediler.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yaklaşan toplantısıyla birlikte, milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammı için gün sayılıyor. Bu süreçte işverenlerden gelen ilk teklif yüzde 30 oldu.

Ekonomim’in haberine göre işverenler, asgari ücret artışı için ilk oran teklifini açıkladı. Aralık ayının son haftalarında netleşmesi beklenen yeni asgari ücrete yönelik tahminler ise gelmeye devam ediyor.

Hükümetin Temmuz ayında açıkladığı Orta Vadeli Program’a göre hesap yapan ekonomistlerin ve işverenlerin talebi benzerlik gösteriyor.

Yeni yılda vergi ve harçlarda yüzde 44’lük bir artış öngörülürken, enflasyon tahminlerinin yüzde 41 seviyelerinde olduğu ifade ediliyor. Ancak, iş dünyasının asgari ücret artışının yüzde 30’la sınırlandırılmasını talep ettiği iddiaları gündeme geldi.

Cumhuriyet’in haberine göre, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, “Bu söylemleri dile getirirken bir de açlık sınırına baksınlar. İşçiler bu tür açıklamalara boyun eğmeyecek” ifadelerini kullandı. Görgün, ayrıca enflasyonu ücretleri baskılayarak düşürme hedefi konusunda da “Kimse bu yaklaşıma inanmıyor” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

 

 

 

halktv.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler