Sosyal Medya

Borsa

Aracı kurumlardan sabah yorumu

Hafta başlındaki karamsarlık dağılıyor. Yukarı hareketin devamı daha yüksek olasılık

Aracı kurumlardan sabah yorumu

 

MEKSA Yatırım: Borsa İstanbul’da temkinli görünümün dağıldığını söylemek için erken

 

BIST100 Endeksi dünü 87 (% 0.97) puanlık yükseliş ile 9.132 seviyesinden ve 71.2 milyar TL işlem  hacmiyle kapattı. Borsada tepki yükselişi sürüyor. Hacim zayıftı. Düşüş alım yönünde kıllanıldı. Çıkışa holding hisseleri öncülük ederken bankalar durgundu. Döviz kurları ve gösterge tahvil faizinde yatay seyir sürdü.

Bugün açıklanacak ABD enflasyonu, dış piyasalar, jeopolitk gelişmeler, ekonomik veriler yakından izlenen konu başlıkları. Borsa İstanbul’da yaşanan geri çekilmelerde alımların gelmesi önemli ve olumlu.

Taban oluşturma çabası olarak görülebilir. Temmuz ayından bu yana yaşanan düşüşle endeks ve hisselerde ciddi değer kayıpları yaşandı. Ayrıca borsanın karamsarlığı temsil eden “ayı piyasasına” girmeme mücadelesi olarak da görmek mümkün. Endeksin 9.000 seviyesinin altında kalması zirveden itibaren %20 değer kaybıyla ayı piyasasına girmesi kabul edilecekti. Bu açıdan endeksin her 9.000 seviyesinin altına çekildiğinde alımların geliyor olması bu açıdan ayrıca kayda değer bir durum. Dış borsalardaki alıcılı seyir dışında BIST100 Endeksi’nin yukarı çekecek özel bir haber akışı yoktu. Bu açıdan dünkü alımları bu aşamada tepki yükselişi olarak değerlendirmek yerinde olacak. Borsa İstanbul’da temkinli görünümün dağıldığını söylemek için erken.

Endekste dalgalı seyirle tepki çıkışı sürüyor. İlk destekler 9.100-8.950 seviyelerinde. Bu noktalar  günlük işlemler için izlenebilir. Sonraki destekler 8.900-8.850 ve 8.700 seviyelerinde bulunuyor. İlk dirençler ise 9.150-9.200 olarak görülüyor. 9.200’ün üzerinde çıkışın devamı beklenebilir. Bu seviyenin üzerinde  verilecek dirençler 9.300-9.350 ve 9.500 seviyelerinde. Endekste tepki çıkışının devamı beklenmekle birlikte  direnç seviyelerinde satışlar görülebilir.

 

A1 Capital: Yukarı yönlü hareket devam edebilir

 

Borsa İstanbul, 71.28 Milyar TL işlem hacmi ile günü noktaladı. 60 şirket  günü pozitif olarak sonlandırırken, 35 şirket negatif olarak kapattı.

En çok artan sektör endeksi; “İletişim, Sigortacılık ve Gıda-İçecek” olurken,  en çok düşen sektör endeksi; “Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı, Aracı  Kurumlar ve Finansal Kiralama-Faktoring” oldu.

Endekse puan bazında en yüksek pozitif etki; Turkcell, Sabancı Holding ve Akbank hissesinden, en yüksek negatif etki ise; Medicalpark, Yapı Kredi Bankası ve Batıçim hisselerinden geldi.

Teknik göstergeleri incelediğimizde, son günlerde gelen yükselişler ile genelinin yukarı yönlü hareketini devam ettirdiğini söyleyebiliriz.

Tepki alımlarının devamının gelmesiyle 9165 seviyesinin üzerinde  kalındığı takdirde ilk direnç seviyesi olarak 9275 seviyesini takip edeceğiz.

Bu direncin üzerinde hareketler görülmesi halinde 9420 ve 9530 seviyelerini sırasıyla izleyeceğiz. Olası geri çekilme halinde 9050 seviyesini ara destek olarak izleyeceğiz. Bu seviyenin üzerinde kalınamaması halinde ilk etapta 8920 seviyesine kadar düşüş beklenebilir.

 

Yapı Kredi Yatırım: Tepki yükselişlerinde 9,200 direnci önemini koruyor

 

Endekste son iki işlem gününde 9,200 seviyesini aşma denemelerinin oluşturduğu seans içi geri çekilmelerin, ilk önemli destek olarak izlediğimiz 8,850 noktasını koruma çabasında hareketleniyor.

Çarşamba gününü kapanışa doğru oluşan yukarı hareketin ardından %0.97 oranında değer artışıyla 9,132 puandan tamamlayan piyasada, gün içerisinde 8,850 seviyesini ilk önemli destek noktası olarak izliyoruz. İlk etapta 8,850 üzerinde dengelenme çabasında hareketlenecek olan piyasada, bu seviyenin kısa vadeli taban oluşumu açısından önemli olacağını düşünüyoruz. 8,850 desteğini aşağı geçecek olası hareketlerde ise 8,750 ve 8,500 risklerinin gündeme gelebileceğinin göz önünde bulundurulmasını öneriyoruz.

Endeksin devam eden aşağı hareket içerisinde yukarı ataklarında yeniden güç kazanabilmesi için 9,200 ara direncinin aşılması gerekiyor. Bu durumda endeksin güç kazanarak ilk etapta 9,350 olmak üzere 9,500 seviyesini test edecek bir potansiyel gündeme gelebilir.

 

Info Yatırım: BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Fed’in 50 baz puanlık jumbo faiz indirimi sonrasında gözler önce Tarım Dışı İstihdam verisine çevrilmişti. Tarım Dışı İstihdam verisi beklentilerin üstünde gelmesiyle, ekonominin güçlü seyrinin devam ettiği algısı globaldeki risk iştahını artırmıştı.

Bugün ise ABD’de gözler Eylül ayı enflasyon verisine çevrilecek. Eylül ayında enerji fiyatlarının da düşmesi sonrasında ABD’de enflasyonun yıllık bazda %2,5’ten %2,3’e geri çekilmesini bekliyoruz.

Enflasyon tarafının geri gelmesi ve makroekonomik dataların devam etme süreci faiz indirimlerinin devamını da getirebilir.

Beklentimiz Kasım ve Aralık aylarında Fed’den 25’er baz puan faiz indirimi yapması yönünde. Anketlere bakıldığında ise beklenti üstü tarım dışı verisi sonrasında Kasım toplantısında faiz indirimi beklentisi %86 oranında 25 baz puanda yoğunlaşmış durumda.

 

Foreks Haber’e teşekkürlerimizle

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler