Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Uzun süren düşüş trendine geçen haftanın son günü yükselerek ara veren borsa yeni haftaya tekrar düşüşle başladı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Uzun süren düşüş trendine geçen haftanın son günü yükselerek ara veren borsa yeni haftaya tekrar düşüşle başladı. BİST100 %0,85 gerileyerek günü 9031 seviyesinden kapattı. Sabah yükselişle başlayan endekste sabah saatlerinde yükseliş çabası hakimdi. Ancak öğleden sonra satışların ağırlık kazandığını izledik ve seansın son iki saatinde satışların daha da derinleşmesiyle endeksin 9000 seviyesine doğru hızla gerilediğini gördük.

Bugün otomotiv ve elektrik hisselerindeki alımlara rağmen özellikle perakende, havacılık ve petro-kimya hisselerindeki satışlar endeksin günü düşüşle kapatmasına neden oldu. Bugün BİST100 hisselerinden 58 tanesi gerilerken 41 hisse yükseldi. Endeksteki büyük şirket hisselerinde sert düşüşler varken küçük şirket hisselerindeki yükselişler hakimdi.

Bugün hizmetler endeksi %1,14 düşerken mali ve sınai endeksler sırasıyla %0,41 ve %0,15 geriledi. Bankacılık endeksi bugün %0,31 gerilerken holdingler endeksindeki düşüş %0,46 oldu. Ulaştırma endeksi %1,24 düştü, elektrik endeksi ise %0,74 yükseldi.

Bugün endeksin düşüşte 9000 seviyesinin altına sarkmamış olması olumlu. Eğer endekste satışlar devam ederse 9000 seviyesinin de kırılmasıyla 8700 seviyesine doğru düşüş görebiliriz. Ancak endekste tekrar toparlanma başlarsa 9200 ve 9500 seviyelerini direnç olarak takip edeceğiz.

USD/TL ise çok hafif yükselişle akşam itibariyle 34,27 seviyesinin hemen altında bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler