Sosyal Medya

Gündem

Bakanlık Discord’a ulaşım engelini gözden geçiriyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, görüntülü ve yazılı mesajlaşma platformu Discord’a yönelik erişim engelini görüştüklerini duyurdu.   Sosyal medyada…

Bakanlık Discord’a ulaşım engelini gözden geçiriyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, görüntülü ve yazılı mesajlaşma platformu Discord’a yönelik erişim engelini görüştüklerini duyurdu.

 

Sosyal medyada Discord’u kullanan kız çocuklarının bir grup tarafından tehdit, şantaj, zorbalık ve cinsel istismara maruz kaldığı iddiaları yayılmıştı.

X’te paylaşılan videoda bir kız çocuğu, tehdit edildiğini belirterek “Ben burada yaşamak için çabalıyorum. Sürekli beni tehdit ediyorlar” demiş ve bazı kullanıcı isimlerini paylaşmıştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ysa, videonun incelendiğini ve ‘kurgu’ olduğunu açıklamıştı.

Ancak sosyal medyada tartışmalar halen sürüyor.

Bazı kullanıcılar Discord’un erişime engellenmesini gerektiğini savunuyor.

Konu bakan Abdulkadir Uraloğlu’na da soruldu.

AA’ya konuşan Uraloğlu, İçişleri, Adalet, Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlıklarıyla hafta sonu toplantı yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu: “Yasakçı olmak istemiyoruz ancak gençleri korumak için her türlü yetkiyi kullanmaktan çekinmeyiz. Yasakçı zihniyetle değil de gereklerini yerine getirerek erişim engeli getirme noktasını istişare ediyoruz, henüz verilmiş bir karar yok.”

Uraloğlu, ebeveynlere de şu çağrıyı yaptı: “Çocuklarımızın internet kullanımında ailelere büyük görevler düşüyor. Çocuklarımızın girdiği internet siteleri ve sosyal medya platformlarını yakından takip etsinler. Çocuklarımızı istismar etmek isteyen, zihinlerini karıştırmak isteyen kötü niyetli kişiler olacaktır. Ailelerimiz, çocuklarıyla daha fazla zaman geçirsinler.”

 

 

 

 

diken.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler