Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa satıcılı tamamladığı yedi işlem gününün sonunda nihayet bugün gelen alımlarla birlikte günü yükselişle tamamladı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa satıcılı tamamladığı yedi işlem gününün sonunda nihayet bugün gelen alımlarla birlikte günü yükselişle tamamladı. BİST100 haftanın son işlem gününde %2,37 yükselerek 9109 seviyesinden kapanış yaptı. Sabah saatlerinde satış baskısı etkili olurken öğleden sonra 8850 seviyesinden gelen alımlarla endeks günün en yükseğinden günü tamamladı.

Bugün özellikle bankacılık hisselerindeki güçlü alımlar dikkat çekiciydi. Ayrıca holding, petro-kimya, havacılık hisselerindeki alımlar endeksin yükselişinde etkili oldu. Bugün BİST100 hisselerinden 85 tanesi yükselirken sadece 11 tanesi geriledi.

Bugün mali endeksteki yükseliş %3’ü aşarken sınai endeks ile hizmetler endeksi sırasıyla %1,68 ve %1,26 yükseldi. Bugünün en fazla yükselen sektör endeksi %4,8 ile sigortacılık endeksi olurken telekom endeksi %2,48 gerileyerek günün en fazla düşen sektör endeksi oldu. Bankacılık endeksi bugün %4,25 yükselirken holdingler endeksindeki yükseliş %2,36 oldu. Ulaştırma endeksi ise %2,22 yükseldi.

Bir önceki hafta ortasında başlayan düşüş trendi son güne kadar bu hafta da devam etti. Haftaya satıcılı başlayan BİST100’de satışlar haftanın ikinci gününden itibaren daha da derinleşti. Bugün öğleden sonra gelen tepki alımları ise düşüş trendinde endeksin kaybettiğinin ancak beşte birini geri kazanmasını sağladı. Bu hafta 900 puanlık dalgalanma yaşayan BİST100’ün haftalık kaybı %6,8 olurken dolar cinsi kayıp ise %7 oldu.

Önceki haftalarda genel piyasanın üzerinde yükseliş gördüğümüz bankacılık endeksi bu hafta %10,7 düşerek piyasadan olumsuz ayrıştı. Holdingler endeksi ise bu hafta %7,7 düştü. Ulaştırma endeksi %6 gerilerken elektrik endeksindeki düşüş %4,3’te kaldı.

Son günlerde düşüş trendinde olan borsanın bugün bunu kırmış olması olumlu. Toparlanmanın devamı halinde BİST100’de 9200 ve 9500 seviyelerini direnç olarak takip edeceğiz. Tekrar satışların ağır basması halinde ise 9000 ve 8700 seviyelerini önemli destek seviyeleri olarak izlemeye devam edeceğiz.

Bir süredir zayıf kalan dolar hafta boyunca değer kazandı. DXY dolar endeksi bu hafta %2,2 yükseldi. TL de Dolar karşısında %0,22 değer kaybetti. USD/TL bu akşam itibariyle %0,27 yukarıda 34,25 seviyesinin hemen altında bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler