Sosyal Medya

Gündem

Özel’in erken seçim planı:  Erdoğan erken emeklilik mi istiyor?

ulislere göre, Erdoğan ve Bahçeli Erdoğan’ın bir kez daha aday olabilmesi için 2026 sonu veya 2027’de seçim planlıyor. 2025 Kasımı’nda erken seçim Ekonomik İstikrar Programı hayat pahalılığını yeterince düşürmediği için Erdoğan-Bahçeli ikilisine ikinci bir seçim yenilgisi yaşatabilir. Özel’in Erdoğan’ı Kasım 2025’te sandığa razı edebilmek için planı var mı?

Özel’in erken seçim planı:  Erdoğan erken emeklilik mi istiyor?

CHP başkanı Özel en geç Kasım 2025’te erken seçimde israrlı. Başkan Erdoğan ise “erken seçim gündemimizde yok” diyor. Kulislere göre, Erdoğan ve Bahçeli Erdoğan’ın bir kez daha aday olabilmesi için 2026 sonu veya 2027’de seçim planlıyor. 2025 Kasımı’nda erken seçim Ekonomik İstikrar Programı hayat pahalılığını yeterince düşürmediği için Erdoğan-Bahçeli ikilisine ikinci bir seçim yenilgisi yaşatabilir. Özel’in Erdoğan’ı Kasım 2025’te sandığa razı edebilmek için planı var mı?

 

 

Özgür Özel, dün TBMM’nin yeni yasama yılı açılışı kapsamında düzenlenen resepsiyona katıldı. Erken seçim tartışmalarına yönelik konuşan Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik “Emeklilik tercih ediyorsa kendi tercihi ama bizim onun için bir erken emeklilik planımız var” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Gazetesi’ne göre, Özel, “Erken seçim ısrarını nasıl yükselteceksiniz” sorusunu şöyle yanıtladı:

 

“Geçim olmazsa seçim olur’ dediğimizde meydanlar yıkılıyor

Anketlerde 31 Mart’ın hemen sonrasından yüzde 31 erken seçim talebi varken en son yüzde 56 okudum ben. Bu talep yükseldikçe siyaset toplumdan gelen sese kulaklarını bir yere kadar tıkayabilir. Ondan sonra bunun karşılığını vermek zorundadır. Biz bu talebi yükseltiriz. Erdoğan, ‘Zamanında seçim olacak’ diyorsa ‘Ben bir daha yokum artık’ diyor demektir.

Emeklilik tercih ediyorsa kendi tercihi ama bizim onun için bir erken emeklilik planımız var. Onun dediği gibi beş yılın sonunda değil, iki buçuk yılda ya gelsin seçimi yapalım ya da ondan sonrası başka bir bahis. Ama Türkiye’de Türk-İş’in açlık sınırını 19 bin lira açıkladığı noktada, sen asgari ücreti 17 bin lira yapıyorsan, bütün işçiler açsa sen nasıl erken seçime direneceksin? O direnebildiği kadar direnmeye çalışacak biz de zorlayabildiğimiz kadar zorlamaya çalışacağız”

 

“Geçimle ilgili sorunları çözmedikleri için”

 

Özel, “Erdoğan 2027 yılında erken seçim dese buna nasıl karşı çıkacaksınız, diğer partilere ne diyeceksiniz” sorusunu ise şöyle yanıtladı:

 

“Ben gelecek sene kasım ayından bir seçim yaptırabilmek için gayret içindeyim. Ama o seçim gerçekleşmezse ardından yeni bir siyasi düzlem oluşursa tabii ki bugünden o gün için bir şey söylemek zor. Geçen gün çok uğraşmış Sabah gazetesi ‘Özgür Özel Türkevi’ni eleştiriyordu’ demiş. Koyduğu şey, TÜRGEV’in yurdunu eleştiriyorum. Sanıyor, Türkevi’ni eleştiriyorum. Özgür Özel’in dünden bugüne siyasi tutarlılık içinde olmayan bir açıklamasını işte bulsa bulsa Sabah bunu bulabilmiş. Bulabildikleri buysa çok mutluyum ben. O yüzden ileride çelişkiye düşecek bir yanıtı bugünden söylemek istemem ama bu ülkenin gündeminde geçim var. Bu geçimle ilgili sorunları çözmedikleri için kaçınılmaz olarak seçim olacak.”

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler