Sosyal Medya

Gündem

İYİ Parti’den vatandaşlıkların iptali için dava

İYİ Parti, Suriyelilere verilen ve gayrimenkul alımı karşılığında alınan vatandaşlıkların iptali için Ankara İdare Mahkemesi ve Danıştay’a dava açtı.  …

İYİ Parti’den vatandaşlıkların iptali için dava

İYİ Parti, Suriyelilere verilen ve gayrimenkul alımı karşılığında alınan vatandaşlıkların iptali için Ankara İdare Mahkemesi ve Danıştay’a dava açtı.

 

Partililerle birlikte Danıştay önünde açıklama yapan İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, ‘Türk milli kimliği ve Türkiye’nin varoluşsal bir tehditle karşı karşıya olduğunu’ savundu.

“Son yedi yılda yabancılara 309 bin konut satışı gerçekleşti. İstatistikler, bu konut satışlarının en az yarısının vatandaşlık karşılığında olduğunu ortaya koyuyor. 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun 12’inci maddesinde hangi şartlarda istisnai vatandaşlık verilebileceği açık. Sınırlı sayı ilkesi gereğince, bu şartların içerisinde döviz karşılığında vatandaşlık vermek söz konusu değil.”

Cumhurbaşkanı kararıyla yürürlüğe konulan maddeyle yabancıya parayla taşınmaz alımı karşılığında Türk vatandaşlığının verilmesinin mümkün hale getirildiğini belirten Dervişoğlu şöyle devam etti:

“Hiçbir yönetmelik kanunun üzerinde değil. Dolayısıyla cumhurbaşkanı tarafından istisnai yollarla dağıtılmış vatandaşlıkların istisnasız tamamı hem Anayasa’ya aykırı hem de kanuni dayanaktan yoksundur. Döviz ve gayrimenkul alımı karşılığında verilmiş vatandaşlıkların tamamı kanuna aykırıdır. Bu sebeple Türk vatandaşlığının şerefini ve itibarını korumak maksadıyla para karşılığında dağıtılmış tüm vatandaşlıkların iptali için Danıştay’a dava açmış bulunuyoruz.”

 

 

 

 

 

diken.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler