Sosyal Medya

Döviz

Fed/Powell:  Faiz indirimleri sürecek, ama aceleci olmayacağız

Powell'den şahinimsi açıklamalar Wall Street'in hızını kesmedi

Fed/Powell:  Faiz indirimleri sürecek, ama aceleci olmayacağız

Fed Başkanı Jerome Powell Pazartesi günü yaptığı bir konuşmada, son yarım puanlık faiz indiriminin gelecekteki hamlelerin bu kadar agresif olacağı şeklinde yorumlanmaması gerektiğini söyledi.

Merkez bankası başkanı, Nashville, Tennessee’de yaptığı konuşmada kendisinin ve meslektaşlarının enflasyonu düşürme ile işgücü piyasasını destekleme arasında denge kurmaya çalışacaklarını ve verilerin gelecekteki hamlelere rehberlik edeceğini beyan etti.

“İleriye baktığımızda, eğer ekonomi genel olarak beklendiği gibi gelişirse, para politika zaman içinde daha nötr (gevşek) bir duruşa doğru ilerleyecektir. Ancak önceden belirlenmiş bir oyun planımız yok” dedi. “Ekonomide riskler hala iki taraflı ve kararlarımızı her toplantıda gözden geçireceğiz.”

Powell, eğer ekonomik veriler  FOMC beklentileriyle  tutarlı kalırsa, bu yıl muhtemelen iki faiz indirimi daha olacağını, yani  çeyrek puanlık indirimlerin sinyalini verdi. Bu söylem, piyasanın daha agresif gevşemeye yönelik beklentileriyle çelişiyor.

 

 

ABD hisseleri  Powell açıklamalarını dinlerken kısa bir satış yaşadı, fakat DJ30  ve S&P500 seansı küçük kazanımlarla tamamladı. ABD 10 yıl vadeli devlet tahvilinin getirisi   hafifçe yükseldi.

 

Dolar, Pazartesi günü yen karşısında değer kazandı ancak euro karşısında düşüş yaşadı; yatırımcılar Federal Rezerv politikası hakkında daha fazla ipucu için bu hafta açıklanacak  önemli ABD ekonomik verilerini beklerken, Çin’in teşviki Avustralya dolarının 19 aydan fazla bir sürenin en yüksek seviyesine yükselmesine yardımcı oldu.

 

Bu hafta karar verilmesine yardımcı olacak temel ekonomik veriler arasında Tedarik Yönetim Enstitüsü’nün (ISM) Salı günkü imalat endeksi ve Perşembe günkü imalat dışı raporunun yanı sıra Salı ve Cuma günkü Eylül  istihdam raporu.

Türev piyasalar şu anda Kasım ayında 50 baz puanlık bir indirimi %37 ihtimalle fiyatlıyor; ancak yıl sonuna kadar hala 73 baz puanlık indirim bekliyor.

 

Kaynak:  CNBC.com

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler