Sosyal Medya

Gündem

SON DAKİKA: İsrail Ordusu Güney Lübnan’a girdi

  Ve korkulan oldu, Orta Doğu savaşı Lübnan’ı da sardı. CNN’e göre, İsrail ordusunun İbranice açıklamasında, güney Lübnan’da “sınırlı bir…

SON DAKİKA:  İsrail Ordusu Güney Lübnan’a girdi

 

Ve korkulan oldu, Orta Doğu savaşı Lübnan’ı da sardı. CNN’e göre, İsrail ordusunun İbranice açıklamasında, güney Lübnan’da “sınırlı bir kara operasyonu” başlatıldığı belirtildi. Salı günü erken saatlerde yapılan açıklamada “Israil Savunma Güçleri birkaç saat önce güney Lübnan bölgesinde, İsrail yerleşimlerine acil ve gerçek bir tehdit oluşturan sınıra yakın bazı köylerde terörist hedeflere ve terör örgütü Hizbullah’ın altyapılarına karşı hedefli ve sınırlı bir kara operasyonu başlattı” dendi.

FÖŞ yazdı: İsrail 3cü dünya savaşı başlatacak mı?

Reuters'e göre, saldırı öncesinde Salı günü erken saatlerde Lübnan'ın başkentinde büyük patlamalar duyuldu. ABD'li bir yetkili, Hizbullah'la savaşan İsrail'in kara saldırısının yakın göründüğünü söylemişti. Güvenlik kaynakları, İsrail hava kuvvetlerinin Beyrut'un güney banliyölerine saldırı düzenlediğini ve Reuters'in canlı yayınında büyük bir duman bulutu ve alevlerin görülebildiğini söyledi. İsminin açıklanmaması kaydıyla konuşan bir ABD'li yetkili Reuters'e, İsrail birliklerinin konumunun Lübnan'a bir kara saldırısının yakın olabileceğini gösterdiğini söyledi.

 

Hizbullah gece yarısından sonra bir açıklama yaparak İsrail birliklerinin İsrail'deki Lübnan sınırındaki askeri hareketliliği hedef aldığını söyledi. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, savaşın bir sonraki aşamasının yakında başlayacağını söyledi. İsrail, yaklaşık bir yıldır devam eden sınır savaşı sırasında Hizbullah'ın roketlerinden kaçan İsraillileri evlerine döndürmeyi hedefliyor.

Lübnan birlikleri Pazartesi günü geç saatlerde İsrail sınırından yaklaşık 5 km (3 mil) geri çekildi. Lübnan ordusu tarihsel olarak İsrail'le yaşanan büyük çatışmalarda kenarda kaldı ve çatışmaların son yılında İsrail ordusuna ateş açmadı.

Lübnan sağlık bakanlığı, İsrail'in Lübnan'ın güney bölgeleri, doğu Bekaa Vadisi ve Beyrut'a son 24 saatte düzenlediği saldırılarda en az 95 kişinin öldüğünü, 172 kişinin yaralandığını söyledi.

Danske Bank:  Orta Doğu’da savaş yayılmaz, ama Lübnan çökmek üzere

 

Petrol fiyatları Pazartesi günü pek değişmedi, ancak Orta Doğu'da büyüyen çatışmanın ham arzı kısıtlayabileceği korkularının küresel talep endişelerinin azalmasıyla gölgelenmesi nedeniyle üçüncü çeyrekte %17 kayıp sergiledi.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler