Sosyal Medya

Kripto Para

Bitcoin’deki yükseliş nereye kadar?

Bitcoin’de son dakika! 30 Eylül BTC fiyatı 64 bin 500 dolara yakın seviyelerden güne başlıyor. Bu ay en düşük 52…

Bitcoin’deki yükseliş nereye kadar?

Bitcoin’de son dakika! 30 Eylül BTC fiyatı 64 bin 500 dolara yakın seviyelerden güne başlıyor. Bu ay en düşük 52 bin 500 doları gören ve %23 yukarı tepki veren BTC’de, ekimde dikkat çeken fiyatlamalar öne çıkıyor. Geçen 10 yıllık süreçte ekim aylarında BTC’de %10 ve üzerinde değer artışlarının yaşandığı; bu yıl FED’in faiz indiriminin de süreci desteklediği; 63 bin 700 dolar desteği üzerinde kalıcılık halinde, pozitif görünümün sürebileceği belirtiliyor.

 

TÜRKİYE GAZETESİ/Ekonomi Servisi- Kripto para birimi Bitcoin, yeni haftaya kâr satışlarıyla başlıyor. Geçen hafta cuma günü ABD açıklanan ağustos ayı “Çekirdek Kişisel Tüketim Harcamaları Endeksi” aylık bazda %0,1 ile beklenti altında yükseldi. Böylece FED’in “daha fazla faiz indirimine gidebileceği” yönünde öngörüler ağırlık kazandı. BTC fiyatı da bu gelişmeyle birlikte 66 bin 500 dolara kadar tırmandı.

Son iki ayın en yüksek seviyelerini test eden BTC’de haftanın ilk işlem gününde yüzde 1,5’in üzerinde değer kaybı dikkat çekiyor. 30 Eylül 2024 Bitcoin fiyatı, sabah saatlerinde 64 bin 500 dolara yakın denge arayışını sürdürüyor. BTC’de kısa vadede 200 günlük ortalamaya işaret eden 63 bin 700 dolar kritik destek olarak öne çıkıyor. 66 bin 500 dolar seviyesi de ilk direnç olarak takip ediliyor

BTC, eylül ayında en düşük 52 bin 500 doları test etti. Ayın son işlem gününde BTC fiyatının, gördüğü dip seviyeye göre %23’e yakın prime ulaştığı görülüyor. “Bitcoin’de yükseliş devam edecek mi” soruları artarken; ekim ayına dair geçmiş yıllarda yaşanan fiyat hareketleri bu konuda önemli ipuçları veriyor.

Bitcoin’de son 10 yıllık süreçte ekim aylarında %10 ve üzerinde yükselişler yaşandığına dikkat çeken ICRYPEX Yönetim Kurulu Danışmanı Ferhat Yükseltürk, “Mevsimsellik, finans piyasalarında önemli bir belirleyici olabiliyor. Bu anlamda ekim ayı kripto paralar için pozitif bir dönem olarak öne çıkıyor” dedi.

Bu yıl ekimde “mevsimsellik” etkisine ek olarak FED’in faiz indirimleri ve Çin’in teşviklerinin de devreye girdiğini belirten Yükseltürk, “Piyasaya ekstra likidite gelecek, bundan kriptolar da olumlu etkilenebilir. ABD’de Bitcoin’in teminat olarak kabul edilmesi yönünde girişimler sürüyor. Başkanlık seçimlerinin ardından böyle bir gelişme yaşanırsa, BTC’de yukarı yönlü hareket hızlanabilir” diye konuştu.

Risk algısı yüksek yatırımcıların mevcut seviyelerden orta-uzun vadeli BTC yatırımı düşünebileceğini aktaran Yükseltürk, “Ağırlıklı olarak 55-65 bin dolar bandında konsolidasyon yaşandı. Öngörülmeyen riskler her zaman çıkabilir ancak BTC’de genel trend yukarı yönlü gibi gözüküyor” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

turkiyegazetesi.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler