Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 haftanın son işlem gününde %0,53 gerileyerek 9777 seviyesinden günü tamamladı. Sabah satışlarla güne başlayan endeks aşağı hareketini hemen hemen gün boyu devam ettirdi...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 haftanın son işlem gününde %0,53 gerileyerek 9777 seviyesinden günü tamamladı. Sabah satışlarla güne başlayan endeks aşağı hareketini hemen hemen gün boyu devam ettirdi. Seansın son yarım saatine girerken 9700 seviyesinden gelen tepki alımları endeks yukarı hareketlendirse de günü pozitif kapatmasına yetmedi.

Bugün demir-çelik, elektrik ve havacılık hisselerindeki alımlara rağmen özellikle gıda perakende hisselerindeki sert satışlar ve bankacılık hisselerindeki negatif hava endeksin düşüşünde etkili oldu. Bugün BİST100 hisselerinden 65 tanesi yükselirken 33 tanesi geriledi. Endeksteki büyük şirket hisselerinde satışlar hakimken küçük şirket hisselerinde ise olumlu bir görünüm vardı.

Bugün hizmetler endeksi %1 düşerken sınai endeksteki gerileme %0,41 oldu. Mali endeks ise günü %0,18 pozitif tamamlamayı başardı. Bugünün en fazla yükselen sektör endeksi %1,68 ile ana metal sanayi endeksi olurken ticaret endeksi %4,45 gerileyerek günün en çok düşen sektör endeksi oldu. Bankacılık endeksi bugün %0,41 düşerken holdingler endeksi %0,91 yükseldi. Ulaştırma endeksindeki artış %0,44 olurken elektrik endeksi de %0,9 yükseldi.

Haftanın ilk işlem gününde kararsız bir tablo çizen BİST100 ikinci işlem gününde hızlı bir yükseliş kaydederek 10 bin seviyesini aştı. Ne var ki bu olumlu hava kalıcı olmadı ve son iki işlem gününde gelen satışlarla birlikte yaklaşık 400 puanlık irtifa kaybetti. Böylece endeksin haftalık kaybı %1,2 olurken dolar bazında da %1,4 gerilemiş oldu.

Bankacılık hisseleri son iki haftadır endeksin üzerinde performans sergiledi. Bankacılık endeksi bu haftayı %4,1 yükselişle tamamlayarak yine haftanın yıldızı oldu. Ulaştırma endeksi bu hafta %2,6 düşerek bir önceki haftaki kazanımını geri vermiş oldu. Aynı şekilde elektrik endeksi de bu hafta %2,5 düştü. Holdingler endeksindeki gerileme ise %0,8 ile sınırlı kaldı.

BİST100 bugünkü düşüşü ile birlikte 22 günlük hareketli ortalamasının da altına sarkmış oldu. Satışların devam etmesi halinde endekste 9550 seviyesine doğru geri çekilmenin devamını görebiliriz. Eğer endekste tekrar alımlar güçlenirse de 9800 seviyesinin üzerinde 10 bin seviyesini önemli direnç seviyesi olarak izlemeye devam edeceğiz.

DXY dolar endeksi bu hafta da %0,3 geriledi. TL de Dolar karşısında %0,15 değer kaybetti. USD/TL bu akşam itibariyle bir miktar yukarıda 34,17 seviyesinde.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler