Sosyal Medya

Para Politikasi

Bakan Şimşek’ten yatırımcılara “yeni ilave vergi yok” mesajı

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu için New York’a giden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bankacılık devleriyle bir araraya…

Bakan Şimşek’ten yatırımcılara “yeni ilave vergi yok” mesajı

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu için New York’a giden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bankacılık devleriyle bir araraya geldi. Bakan Şimşek’in Türkiye ekonomisine ilişkin sunumunu dinleyen Goldman Sachs, Citigroup ve Morgan Stanley’nin üst yönetimi programı tebrik etti.

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu için ABD’ye giden Bakan Şimşek, New York’ta ekonomi politikalarına ilişkin temaslarını sürdürüyor. ABD’nin önde gelen yatırım bankalarından Goldman Sachs’in ev sahipliğinde gerçekleşen bir toplantıya katılan Bakan Şimşek, Citigroup ve Morgan Stanley’nin üst yönetimiyle de bir araya geldi.

Toplantıya dünyanın en büyük fonlarının portföy yöneticileri ve yatırımcıları katılırken, Bakan Şimşek de Türkiye’nin ekonomi programını anlattı.

Söz konusu toplantılarda Şimşek’in, yatırımcılara harcama disiplini ve kayıt dışılıkla mücadelenin sıkı maliye politikalarının odak noktası olacağını ve yeni ilave vergiler getirilmesinin planlanmadığını aktardığı öğrenildi.

Türkiye’nin 2024-2028 yıllarında IFC’den 9 milyar dolar tutarında finansman sağlaması bekleniyor. 2024 mali yılı için yaklaşık 3,6 milyar dolar, 2025 mali yılı için şimdiye kadar 600 milyon dolar finansman IFC tarafından özel sektöre sağlandı.

 

 

Haberin devamı: https://www.dunya.com/ekonomi/ortalama-kredi-buyuklugu-zirvede-abdde-mortgage-basvurularinda-rekor-artis-haberi-747487

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler