Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Alman ekonomi enstitüleri: Almanya ekonomisi 2024 yılında küçülecek

Almanya’nın önde gelen ekonomi enstitüleri 2024 yılı için tahminlerini düşürdüler ve Avrupa’nın en büyük ekonomisinin %0,1 oranında küçüleceğini öngördüler.  …

Alman ekonomi enstitüleri: Almanya ekonomisi 2024 yılında küçülecek

Almanya’nın önde gelen ekonomi enstitüleri 2024 yılı için tahminlerini düşürdüler ve Avrupa’nın en büyük ekonomisinin %0,1 oranında küçüleceğini öngördüler.

 

Sonbahar ortak ekonomik tahmin rakamlarını bilen kişilerin Reuters’e verdikleri yaptıkları açıklamalara göre, enflasyon düşüş eğiliminde olsa bile, tüketim zayıf kalmaya devam ediyor ve yüksek enerji maliyetleri, zayıf küresel siparişler ve yüksek faiz oranları hala etkisini gösteriyor. Son ekonomik veriler kasvetli bir tablo çiziyor.

Kaynaklara göre, ekonomi enstitüleri önümüzdeki yıllara ilişkin tahminlerini düşürdü. Kaynaklar, 2025 yılı büyüme tahmininin %1,4’ten %0,8’e düşürüldüğünü, 2026 yılı için ise enstitülerin %1,3’lük bir büyüme öngördüğünü söyledi.

Enstitülerin ortak ekonomik tahminlerinin Perşembe günü yayınlanması bekleniyor, yani rakamlar o tarihten önce de biraz değişebilir. Ekonomi bakanlığı, enstitülerden (Ifo, DIW, IWH, IfW ve RWI) gelen birleşik tahminleri kendi tahminlerine dahil ediyor.

 

 

 

https://finance.yahoo.com/news/exclusive-leading-german-institutes-slash-102449686.html

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler