Sosyal Medya

Reel Sektör

Google ve Volkswagen’dan ‘yapay zeka asistanı’ partnerliği

Alphabet’in Google’ı, Google’ın kurumsal yapay zeka uygulamaları oluşturmak için araçlar sunarak iş kazanma stratejisinin bir parçası olarak, bir akıllı telefon…

Google ve Volkswagen’dan ‘yapay zeka asistanı’ partnerliği

Alphabet’in Google’ı, Google’ın kurumsal yapay zeka uygulamaları oluşturmak için araçlar sunarak iş kazanma stratejisinin bir parçası olarak, bir akıllı telefon uygulamasında Volkswagen sürücüleri için bir yapay zeka asistanı için temel yetenekler sağlıyor.

 

Tüketiciler Volkswagen’in uygulama içi asistanına “Patlak bir lastiği nasıl değiştiririm?” gibi sorular sorabilir veya ilgili bilgileri almak için telefon kameralarını araç gösterge panellerine doğrultabilecekler.

Yapay zeka asistanı, Google’ın Gemini büyük dil modellerinden, insan dilini anlayabilen ve tahmine dayalı yanıtlar üretebilen programlardan ve bulut bilişim kapasitesinden yararlanıyor.

VW aracı, Volkswagen kullanıcı kılavuzları ve araç bakımıyla ilgili YouTube videoları gibi verilerin Gemini’ye eklenmesiyle tasarlandı. Google Cloud CEO’su Thomas Kurian, ürünün metin, resim ve video gibi farklı veri türlerini işleyebilme yeteneği olan çok kiplilik konusundaki teknik engellerin üstesinden gelmeyi gerektirdiğini söyledi.

Kurian, “Sorun yüzeysel olarak basit görünüyor, ancak teknik olarak çok karmaşık. Çoğu insan yaptığımız şeyin, daha sonra bir kılavuza bakan bir konuşmadan metne çeviri sistemi olduğunu düşünüyor. Kesinlikle değil.” diye konuştu

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler