Sosyal Medya

Gündem

Trump’tan Zelenski tepkisi: “Her gelişinde 60 milyar dolar alıp gidiyor”

ABD’de Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’yi ‘tarihteki en büyük pazarlamacı’ diye aşağılayıp “Ülkeye her gelişinde 60 milyar dolar…

Trump’tan Zelenski tepkisi: “Her gelişinde 60 milyar dolar alıp gidiyor”

ABD’de Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’yi ‘tarihteki en büyük pazarlamacı’ diye aşağılayıp “Ülkeye her gelişinde 60 milyar dolar alıp gidiyor” dedi.

 

ABD basınındaki haberlere göre Trump, Pensilvanya eyaletindeki mitingde “O (Zelenski) onların (Demokratlar) bu seçimi kazanmasını çok istiyor” dedi.

Trump, ABD’den milyarlarca dolar yardım alan Zelenskiy’i alaycı bir ifadeyle ‘tarihteki en büyük pazarlamacı’ diye nitelendirerek “Ülkeye her gelişinde 60 milyar dolar alıp gidiyor” dedi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı durdurulabileceğini savunan Trump, eğer kendisi görevde olsaydı Moskova ile Kiev arasında bir barış anlaşmasının müzakere edilebileceğini öne sürdü.

Seçilmesi halinde hem Zelenskiy’i hem de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i arayacağını belirten Trump, onları bir barış anlaşmasına varmaya teşvik edeceğini söyledi.

 

 

 

diken.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler