Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Bugün özellikle gıda perakende hisselerindeki sert satışlar endeksin düşüşünde etkili oldu. Ayrıca petro-kimya ve otomotiv hisselerinde de satışlar vardı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 haftanın son işlem gününde %0,76 gerileyerek 9900 seviyesinden günü tamamladı. Sabah saatlerinde alım yönünde olan endeks kısa süreliğine 10 bin seviyesini denese de bu kalıcı olmadı ve özellikle öğleden sonra satış baskısı etkisini gösterdi.

Bugün özellikle gıda perakende hisselerindeki sert satışlar endeksin düşüşünde etkili oldu. Ayrıca petro-kimya ve otomotiv hisselerinde de satışlar vardı. Bugün BİST100 hisselerinden 37 tanesi yükselirken 59 tanesi geriledi.

Bugün hizmetler endeksi %1,82 düşerken sınai endeksteki gerileme %0,22’de kaldı. Mali endeks ise günü yatay tamamlamayı başardı. Bugünün en fazla yükselen sektör endeksi %2,54 ile gayrimenkul yatırım ortaklıkları endeksi olurken ticaret endeksi %4,48 gerileyerek günün en çok düşen sektör endeksi oldu. Bankacılık endeksi bugün %0,38 düşerken holdingler endeksindeki gerileme %0,21 oldu. Ulaştırma endeksindeki düşüş %0,38 oldu, elektrik endeksi de %0,19 geriledi.

Borsa haftaya kar satışları ile başlasa da genel yönü yukarıya dönüktü. BİST100 endeksi hafta boyunca 9500-10 bin aralığında yaklaşık 440 puanlık bir bantta hareket etti ve haftayı 215 puan kazanımla tamamladı. Endeksin haftalık yükselişi %2,2 olurken dolar bazında yükseliş ise %1,8’de kaldı.

Geçen haftanın kaybedenlerinden bankacılık endeksi bu hafta piyasanın üzerinde performans sergiledi. Bankacılık endeksi bu hafta %4,7 yükselirken endeksi geçmeyi başardı. Holdingler endeksindeki yükseliş ise %3,5 oldu. Geçen hafta en çok düşenlerden biri olan elektrik endeksi bu hafta genel piyasaya paralel %2,3 yükseldi. Geçen hafta piyasaya rağmen yükselen ulaştırma endeksi ise bu hafta %2,6 daha yükseldi.

Bugün kalıcı olmasa da BİST100’de yeniden 10 bin seviyesi denendi. Endekste tekrar alımların güçlenmesi durumunda 10 bin seviyesinin de aşılmasıyla 50 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 10200 seviyesi izleyeceğimiz ana direnç seviyesi olacak. Satışların ağırlık kazanması halinde ise endeks için 9800 seviyesini önemli destek olarak izleyeceğiz.

DXY dolar endeksi bu hafta %0,3 daha geriledi. TL de Dolar karşısında %0,48 değer kaybetti. USD/TL bu akşam itibariyle %0,23 yukarıda 34,11 seviyesinin hemen altında bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler