Sosyal Medya

Para Politikasi

Bailey: BoE faiz indirimi konusunda iyimserim

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, enflasyon baskılarının merkez bankasının faizleri daha da düşürmesi için yeterince hafifleyeceği konusunda iyimser…

Bailey: BoE faiz indirimi konusunda iyimserim

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, enflasyon baskılarının merkez bankasının faizleri daha da düşürmesi için yeterince hafifleyeceği konusunda iyimser olduğunu söyledi, ancak zamanlama konusunda bilgi vermekten kaçındı.

 

Bailey yaptığı açıklamada “Bence şu anda kademeli bir düşüş yolundayız. Bu iyi haber. Faiz oranlarının düşeceğini düşünüyorum. Bu konuda iyimserim ama biraz daha kanıt görmemiz gerekiyor” dedi.

Bailey, hükümetin BoE’nin tahvil satış programından kaynaklanan zararların bütçe kurallarında nasıl ele alınacağını değiştirebileceği konusunda hiçbir endişesi olmadığını ve bunun BoE’nin hızına ilişkin kararlarını etkilemediğini de sözlerine ekledi.

Bugün BoE, Ağustos ayında 5-4 oranında indirim yönünde oy kullandıktan sonra faiz oranını değiştirmeyerek %5’te tuttu ve önümüzdeki 12 ay içinde devlet tahvili varlıklarını 100 milyar strenlin daha azaltacağını bildirdi.

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler