Sosyal Medya

Gündem

İngiliz hükümetinden turistler için yeni zorunluluk

Britanya’nın yeni dijital sistemine göre ülkeyi ziyaret etmek isteyen herkesin izin alması ve ücret ödemesi gerekecek.   İngiliz hükümeti, ülkeyi…

İngiliz hükümetinden turistler için yeni zorunluluk

Britanya’nın yeni dijital sistemine göre ülkeyi ziyaret etmek isteyen herkesin izin alması ve ücret ödemesi gerekecek.

 

İngiliz hükümeti, ülkeyi ziyaret etmek isteyen gezginler için yeni bir gereklilik getirdi. Turistlerin ülkeyi ziyaret etme taleplerini yaklaşık 13 dolar karşılığında dijital ortama aktaran ‘Elektronik Seyahat Yetkilendirmesi’ (ETA) uygulamaya konuldu.

ETA, güvenlik kontrollerini kolaylaştırmak ve göçmenlik sisteminin kötüye kullanılmasını önlemek amacıyla seyahat edenlerin pasaportlarına bağlanıyor ve sistemde geçerli pasaport bilgileri, seyahat detayları, e-posta adresi ve kredi veya banka kartı bilgilerinin yanı sıra ‘uygunluk sorularını’ içeren bir çevrimiçi form yer alıyor.

Elektronik Seyahat Yetkilendirmesi, turizm, aile ve arkadaşlarını görme, iş veya kısa süreli eğitim amacıyla altı aya kadar ziyarette bulunan herkesi kapsıyor.

Hükümetinin sitesinde, ‘İngiliz ve İrlanda vatandaşları hariç seyahat etmek isteyen herkesin ülkeye giriş yapmadan önce seyahat izni alması gerekir” ifadesi yer alıyor.

Birleşik Krallık Ulusal İstatistik Ofisi’ne göre, 2023’te Britanya’yı ziyaret edenlerin sayısı 38 milyonu buldu ve bu sayı 2022’ye kıyasla 6,7 milyonluk bir artışa işaret ediyor.

 

 

 

 

 

diken.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler