Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa yeni haftaya olumlu bir başlangıç yapamadı. BİST100 bugün %1,12 düşerek 9577 seviyesinden günü tamamladı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa yeni haftaya olumlu bir başlangıç yapamadı. BİST100 bugün %1,12 düşerek 9577 seviyesinden günü tamamladı. Endeks sabah açılışta yükseliş denemesi yapsa da 9700 seviyesinin üzerinde kalıcı olamadı ve yönünü aşağıya çevirdi. Gün içinde de yükseliş denemeleri başarısız oldu.

Bugün özellikle havacılık ve bankacılık hisselerindeki satışlar endeksin düşüşünde etkili oldu. Ayrıca, otomotiv ve holding hisselerindeki satışlar da dikkat çekti. Bugün BİST100 hisselerinden 72 tanesi düşerken 25 hisse yükseldi. Endeksteki büyük şirket hisselerindeki düşüşler küçük şirket hisselerindeki düşüşlere kıyasla daha fazlaydı.

Mali ve sınai endeksler bugün sırasıyla %0,87 ve %0,47 düşerken hizmetler endeksindeki gerileme %1,22 ile çok daha fazla oldu. Bugün telekom endeksi %3,62 düşerken madencilik endeksi %3’ün üzerinde yükselişle günün en fazla yükselen sektör endeksi oldu. Ulaştırma endeksindeki düşüş %1,95 olurken elektrik endeksi de %0,27 yükseldi. Bankacılık endeksi bugün %0,96 geriledi, holdingler endeksi ise %1,16 düştü.

Bugün yükseliş çabasının BİST100’ü 9700 seviyesinin üzerine taşımakta zorlandığını gördük. Endekste satışların devamı durumunda 9500 ve 9300 seviyeleri önemli destekler olmaya devam edecektir. Endekste tekrar alımlarla karşılaşmamız halinde ise 9700 seviyesinin aşılmasıyla 22 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 9800 seviyesinin denenebileceğini düşünüyoruz.

USD/TL ise bugün %0,16 yükselişle bu akşam itibariyle 34,0 seviyesinin hemen üzerinde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler