Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,37 gerileyerek 9984 seviyesinden günü tamamladı. Borsa haftaya olumlu başlasa da 10 bin seviyesi üzerinde kalıcı olamadı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,37 gerileyerek 9984 seviyesinden günü tamamladı. Borsa haftaya olumlu başlasa da 10 bin seviyesi üzerinde kalıcı olamadı. Bu sabah satışlarla başlayan BİST100 gün boyu satış baskısı altındaydı. 9900 seviyesini destek yapan endekste seansın son yarım saatinde güçlü alımlar gördük, ancak 10 bin kritik seviyesi aşılamadı.

Bugün bankacılık hisselerindeki alımlara rağmen elektrik, petro-kimya ve holding hisselerindeki satışlar endeksin gerilemesinde etkili oldu. Bugün BİST100 hisselerinden 61 tanesi düşerken 37 hisse yükseldi.

Bugün mali endeks %0,15 yükselirken sınai endeksteki düşüş %0,9 oldu.

Bugünün en fazla düşen sektör endeksi %2,39 ile yine madencilik endeksi olurken %1 yükselen gayrimenkul endeksi günün en çok yükselen sektör endeksi oldu. Bankacılık endeksi bugün %0,51 yükselirken holdingler endeksi %0,46 düştü. Ulaştırma endeksindeki gerileme ise %0,32 oldu.

BİST100’ün bugün kapanışa yakın 10 bin kritik seviyesine doğru hareketlenmesini olumlu olarak değerlendiriyoruz. Endekste alımların devamı durumunda 10 bin seviyesinin aşılmasıyla 100 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 10300 seviyesi bir sonraki önemli direnç seviyesi olacaktır. Satışların ağır basması halinde ise 9700 seviyesini önemli bir destek seviyesi olarak izlemeye devam edeceğiz.

USD/TL ise bugün 34,0 seviyesinin hemen üzerinde yatay seyrediyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler