Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Küresel piyasalardaki durgunluk korkusunun yansımalarını Borsa İstanbul’da da görüyoruz. BİST100 bugün %5,54 düşerek 9893 seviyesinden günü tamamladı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Küresel piyasalardaki durgunluk korkusunun yansımalarını Borsa İstanbul’da da görüyoruz. BİST100 bugün %5,54 düşerek 9893 seviyesinden günü tamamladı. Borsada sabah açılışta iki kez devre kesici çalıştı. Endeks sabah saatlerinde 10000 seviyesinin üzerinde kalmaya çabalasa da bu kalıcı olamadı. Endeks bugünkü satışlarla 580 puan gerileyerek üç ay önceki seviyesine geri dönmüş oldu.

Bugün başta bankacılık olmak üzere ayrıca holding, elektrik ve havacılık hisselerindeki satışlar endeksin düşüşünde etkili oldu. Bugün BİST100 hisselerinin tamamı düştü. Endeksteki küçük şirket hisselerinde düşüş genel piyasanın çok daha üzerinde oldu.

Sınai endeks bugün %6,48 düşerken mali endeks ve hizmetler endeksi sırasıyla %5,44 ve %4,74 düşüş kaydettiler. Bankacılık endeksi %5,58 gerilerken holdingler endeksindeki düşüş %5,4 oldu.

BİST100’ün 10 bin seviyesinin altında kapanış yapmış olmasını olumsuz olarak değerlendiriyoruz. Satış baskısının devam etmesi halinde endeksin ilk olarak 9700 seviyesine geri çekilmesi muhtemel. Tepki alımlarının gelmesi durumunda ise 10000 ve 10100 seviyelerinin direnç olarak çalışmasını bekleriz.

USD/TL ise %0,5 yükselişle bu akşam itibariyle 33,38 seviyesinin hemen üzerinde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler