Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Bundesbank: Ücret artışı Euro Bölgesi’nde enflasyonu düşürmeyi zorlaştırıyor

Alman Merkez Bankası (Bundesbank) güçlü ücret artışının Euro Bölgesi’nde enflasyonu düşürmeyi zorlaştırdığını belirterek, daha fazla faiz indirimi konusunda dikkatli bir…

Bundesbank: Ücret artışı Euro Bölgesi’nde enflasyonu düşürmeyi zorlaştırıyor

Alman Merkez Bankası (Bundesbank) güçlü ücret artışının Euro Bölgesi’nde enflasyonu düşürmeyi zorlaştırdığını belirterek, daha fazla faiz indirimi konusunda dikkatli bir yaklaşım çağrısında bulundu.

 

Avrupa Merkez Bankası (ECB) geçen hafta faiz oranlarını sabit bıraktı ancak Başkan Christine Lagarde, Eylül ayındaki bir sonraki toplantısının “tamamen açık” olduğunu ve birçok politika yapıcının enflasyonist baskılar hafifledikçe daha fazla indirimi açıkça değerlendirdiğini söylemişti.

Bundesbank, güçlü bir iş gücü piyasasının arz kesintisi riskiyle birleştiğinde ECB’nin %2 enflasyon hedefine ulaşma yoluna girebileceğini belirtti.

Bundesbank aylık raporunda, “Ekonomiyi destekleyen bazı faktörler enflasyon hedeflerine ulaşmayı zorlaştırıyor” dedi.

Banka raporunda “İş gücü piyasaları hâlâ yüksek kapasiteyle çalışıyor, ücret artışları hızlı ve özellikle hizmet sektöründe fiyatlar güçlü bir şekilde artıyor. Arz tarafında da enflasyon riskleri hakim” ifadelerini kullandı.

Bundesbank, hizmet enflasyonunun önümüzdeki aylarda sadece ılımlı bir düşüş göstermesinin muhtemel olduğunu ve genel fiyat endeksinin mevcut seviyeler civarında dalgalanmasının beklendiğini kaydetti.

Bundesbank, “Muhtemel faiz indirimleri bu nedenle mevcut veriler ışığında dikkatle değerlendirilmelidir” sonucuna vardı.

Öte yandan Bundesbank, Almanya’nın ekonomik üretiminin ikinci çeyrekte muhtemelen beklenenden biraz daha yavaş büyüdüğünü ve sanayide yakın zamanda toparlanma olacağına dair umutların söndüğünü belirtti.

 

 

 

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler