Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Avro Bölgesi sanayi üretimi Mayıs ayında Almanya ve Fransa liderliğinde bir kez daha geriledi

Avro Bölgesi’nde birkaç aydır daha iyi üretim verilerinin ardından, Mayıs ayında Nisan ayına kıyasla %-0,6’lık bir düşüş daha görüldü. Genel…

Avro Bölgesi sanayi üretimi Mayıs ayında Almanya ve Fransa liderliğinde bir kez daha geriledi

Avro Bölgesi’nde birkaç aydır daha iyi üretim verilerinin ardından, Mayıs ayında Nisan ayına kıyasla %-0,6’lık bir düşüş daha görüldü. Genel olarak bu durum, Eylül 2022’de başlayan üretimdeki sürekli düşüş eğiliminin devamına işaret ediyor. Anket verileri de üretimde bir toparlanmanın pek de yakın olmadığını gösteriyor.

Mayıs ayı, Ocak ayından bu yana Avro Bölgesi üretimindeki ilk düşüşe işaret ediyor ve faaliyeti Ocak ayı seviyesinin hemen altına indiriyor. Geçtiğimiz aylarda dibe vurma işaretleri görülmüştü ancak Mayıs ayındaki düşüş sanayinin henüz toparlanmaya başlamadığını gösteriyor.

Düşüşe Nisan ayına kıyasla sırasıyla %-2,4 ve %-2,1 ile Almanya ve Fransa öncülük etti. İspanya ve Hollanda’da daha küçük düşüşler yaşanırken İtalya’da üretimde küçük bir artış görüldü. Genel olarak, bölge genelinde mallara olan talebin hala düşüşte olması ve küresel ekonominin tüm silindirleri çalıştırmaktan uzak olması nedeniyle, Euro bölgesi imalatı henüz tehlikeyi atlatmış değil.

Euro bölgesi sanayisi için henüz yakın bir toparlanma işareti yok

Stok döngüsünde bir geri dönüş umudu bir süredir var, ancak şu ana kadar bu geri dönüşün gerçekten gerçekleştiğine dair çok az kanıt var. Anketler hala yeni siparişlerin cansız olduğunu ve stokların yüksek kalmaya devam ettiğini gösteriyor. Kapasite kullanımı da hala düşüş eğiliminde. Dolayısıyla şimdilik sanayide yakın bir toparlanma işareti yok. Ancak reel ücretlerdeki toparlanmayla birlikte tüketimin daha hızlı artması halinde yılın ikinci yarısında bir toparlanma görülebilir. Yine de, Avro bölgesinin şu anda yaşamakta olduğu ekonomik büyüme hızı için bir gerçeklik kontrolü sağlayan bu kanıt hala eksik.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler