Sosyal Medya

Şirketler

TVF, yüzde 26,2’lik Turkcell hisselerinin satışını değerlendiriyor

Kamuya yakın kaynaklara göre Türkiye Varlık Fonu %26,2’lik Turkcell hisselerinin satışını değerlendiriyor.   Kaynaklar TVF Yönetim Kurulu’nun heniz resmi bir…

TVF, yüzde 26,2’lik Turkcell hisselerinin satışını değerlendiriyor

Kamuya yakın kaynaklara göre Türkiye Varlık Fonu %26,2’lik Turkcell hisselerinin satışını değerlendiriyor.

 

Kaynaklar TVF Yönetim Kurulu’nun heniz resmi bir karar almadığını belirtti. Kaynaklardan biri potansiyel yatırımcılarla resmi olmayan görüşmeler yapıldığını ancak Turkcell’in stratejik bir varlık olarak görülmesi sebebiyle TVF yönetim kurulu içerisinde satışa yönelik muhalefet olduğunu söyledi Bu konuda nihai kararın Cumhurbaşkanı ve fonun yönetim kurulu başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilmesi bekleniyor.

Arap Yarımadası ve Azerbaycan’dan yatırımcılar Turkcell’den hisse alımı için ilgi gösterdi. Bazın kaynaklar TVF ‘nin en az bir yatırım bankasıyla görüştüğünü, ancak resmi bir yetilendirme yapmadığını belirtti. TVF ve Turkcell konuya ilişkin yorum yapmadı.

TVF’nin 2020^de Turkcell hisselerini satın almasının ardından Turkcell hisseleri dolar cinsi %50’den fazla yükseliş kaydetti ve şirketin piyasa değeri 7,3 milyar dolara ulaştı.

TVF’nin Turkcell’in kontrolünü devralmasıyla şirketin büyüme planları ve temettü ödemeleri üzerine süren tartışmalar da son bulmuştu.  O dönemdeki anlaşmayla birlikte TVF, Turkcell’in en büyük hissedarı olmuş, %15’lik imtiyazlı hisseyle yönetim kurulu kontrolünü sağlamıştı. TVF dokuz kişilik Turkcell Yönetim Kurulu’na beş isim atama hakkına sahip durumda.

 

 

 

 

Bloomberg

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler