Sosyal Medya

Genel

Yaz Aylarında Güneşten Korunmanın 5 Yolu

Advertorial     Yaz aylarında güneş kaynaklı çeşitli problemler söz konusu olabilir. Bundan dolayı güneşin zararlı ışınlarına ve güneş kaynaklı…

Yaz Aylarında Güneşten Korunmanın 5 Yolu

Advertorial

 

 

Yaz aylarında güneş kaynaklı çeşitli problemler söz konusu olabilir. Bundan dolayı güneşin zararlı ışınlarına ve güneş kaynaklı diğer problemlere karşın koruma önlemleri almak gerekir. Güneşe karşı koruma sağlamanın pek çok yolu vardır. Yaz aylarında aktivitelerden geri kalmak istemeyenler bu 5 yoldan faydalanarak daha verimli bir deneyim elde edebilir.

  • Yaygın olarak kullanılan yöntemlerden biri güneş kremi kullanmaktır. Markaların farklı formülasyonlara sahip güneş kremi seçenekleri vardır. Geniş spektrum aralığına ve yüksek SPF değerine sahip güneş kremleri yaz aylarında koruma sağlamanın en önemli yoludur. UVA ve UVB ışınlarına karşı koruma sağlayan pek çok güneş kremi vardır. Bu kremlerden faydalanarak gün içerisinde aktivite yapılabilir. Aktivitelerden geri kalmak istemeyenler ve yazın her anını doğru şekilde değerlendirmek isteyenler güneş kremleriyle birlikte sıcak yaz aylarında aktivitelerini tamamlayabilir. Güneş kremlerinin dışarı çıkmadan 30 dakika öncesinde uygulanması gerekir. Formülasyona ve kullanıma bağlı çeşitli güneş kremleri vardır. Farmasi güneş kremi fiyatları gibi marka bazında ilerleyerek farklı seçenekleri değerlendirebilirsiniz.
  • Yaz aylarında koruyucu giysi giymek gerekir. Güneşin yoğun olduğu zamanlarda uzun kollu üstler ve geniş kenarlı şapkalar kullanmak önemlidir. UV koruma güneş gözlükleri gibi güneş koruyucularıyla çok yönlü bir deneyim elde edilebilir.
  • Yaz mevsimi koşullarında gerekli olmadıkça gölgede ya da serin alanlarda kalınması tavsiye edilir. Bundan dolayı güneşten korunmanın en etkili yollarından biri de gölge bulmaktır.
  • Güneş altında fazla vakit geçirmiş olan kullanıcılar için bol su içmek önemlidir. Güneş altında uzun süre kalmak vücudun su ihtiyacı duymasına neden olabilir. Bundan dolayı bol su içerek susuzluk kaynaklı eksikliklerin önüne geçmek önemlidir.
  • Açık hava aktivitelerini güneşe göre planlamak önemlidir. Sabah erken saatlerde veya akşamüstü saatlerde aktiviteleri planlayarak daha iyi bir deneyim elde edilebilir. Güneşin zararlı etkilerinden korunmanın en pratik yollarından biri uygun alanı seçmektir.

Güneşten korunmanın yolları çeşitlendirilebilir. Fakat herkesin dikkat etmesi gereken 5 madde yukarıdaki gibi sıralanabilir. Bu maddelere dikkat ederek daha iyi bir deneyim elde etmek mümkün.

Yaz Aylarında Aktivite Yaparken Nelere Dikkat Etmeli?

Yaz aylarında aktivite yaparken vücudun ihtiyaç duyduğu dinlenme halini korumak gerekir. Güneş altında uzun süre kalmak veya aktivite yapmak vücudun yorulmasına neden olur. Bundan dolayı vücut dinlenme ihtiyacı hisseder. Uzun süreli fiziksel aktivite yapmak durumunda kalanlar için düzenli olarak dinlenmek önemlidir. Gölgede dinlenmek aşırı ısınmanın ve yorgunluğun giderilmesine yardımcı olur. Güneş kremlerinin doğru şekilde seçilmesi gerekir. Celenes güneş kremi fiyatları farklı değerlerden etkilenebilir. Bundan dolayı güneş kremlerinin fiyat ve performans açısından değerlendirilmesi önemlidir. Yaz aylarında aktivite yaparken doğru güneş kremiyle birlikte doğru giysileri giymek gerekir. Nefes alabilen ve terletmeyen güneş kremleri tercih ederek daha verimli bir deneyim elde edebilirsiniz.

Güneş Kremi Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Güneş kremi seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta fiyat ve ihtiyaç arasındaki dengedir. Heliocare güneş kremi fiyatları ve markaların üretmiş olduğu diğer ürünlerin fiyatları SPF değerinden etkilenir. Bundan dolayı güneşte kalma süresine göre SPF değerinin belirlenmesi önemlidir. Doğru SPF değeri gereksiz masraf yapmanın önüne geçer. Bu sayede bütçe dostu bir deneyim elde edilir. Geniş spektrum korumasına sahip güneş kremleri de UVA ve UVB ışınlarına karşı etkili olur. Güneşin neden olduğu her iki zararlı ışığa karşı koruma sağlayan spektrum aralığıyla çok amaçlı bir kullanım elde edilir.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler