Sosyal Medya

Politika

MHP/Bahçeli: Sinan Ateş davasını 3-5 çapulcuya yargılatmayız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu.   Gecikmeli başlayan grup toplantısında Bahçeli’nin konuşmasını oturarak yapması ve…

MHP/Bahçeli: Sinan Ateş davasını 3-5 çapulcuya yargılatmayız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu.

 

Gecikmeli başlayan grup toplantısında Bahçeli’nin konuşmasını oturarak yapması ve prompter kullanmayıp kağıttan notlarını okuması dikkat çekti. Sinan Ateş davasına sadece avukatlarının gideceğini söyleyen MHP lideri Bahçeli, “Davamızı 3-5 çapulcunun keyfine göre yargılatamayız. Ortalıkta gezen kuklaların başlarının tahrikiyle MHP’yi ve Ülkü Ocakları’nı sorgulatamayız” dedi.

Toplantıya 15 dakika geç gelen Bahçeli, ilk kez grup toplantısındaki konuşmasını kürsüde oturarak yaptı. Konuşma metnini de prompter yerine önündeki kağıttan okuyan MHP lideri Bahçeli, 1 Temmuz’daki Sinan Ateş davasına yalnızca avukatlarının katılacağını başka da kimsenin katılmayacağını duyurdu.

Yangınla ilgili sosyal medyada yapılan nefret içerikli paylaşımlara ilişkin suç duyurusunda bulunan Diyarbakır Barosu’nu hedef alan Bahçeli, “Diyarbakır Barosu’nun sivri ve sipariş açıklamasıyla hangi emel ve hedefleri canlı tutmak istediği de gözden uzak tutulamaz. Anız yangınını fırsat bilip bin yıllık kardeşliğimizi ateş altına almak isteyen provokatörler az çok bellidir. Onların şirret oyunlarını bozmak hepimize düşen milli bir ödevdir” dedi.

Öte yandan Bahçeli, CHP lideri Özgür Özel’i “Cumhur İttifakı’na karşı ‘yarma’ harekâtı” başlatmakla suçladı. Bahçeli, “Bizi Türkiye İttifakı adıyla kurulduğu söylenen dahası çatısı akan, üzerine baykuşların konduğu arabaya davet etmesi tam bir akıl tutulmasıdır” ifadelerine yer verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamaları şöyle;

“20 Haziran günü Diyarbakır ile Mardin arasındaki anız yangınlarından zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyor, vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Mağduriyet yaşayan insanlarımıza devletimizin cömert eli uzanacaktır. MHP olarak sürecin takipçisi olacağımızı bu vesileyle paylaşmak istiyorum. Yangının çıkış nedenleri kuşkusuz tespit edilecektir. bu konuda biraz sabırlı olmak lazımdır.

 

 

 

 

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler