Sosyal Medya

Ekonomi

YENİLEME: (AKP’den açıklama) İktidara yakın gazetenin kulisi: AKP “asgari ücrette sürpriz” yapabilir; ama bakın nasıl…

İktidara yakın Türkiye Gazetesi’nin kulis haberine göre artan baskılar karşısında AKP asgari ücrette “sürpriz” yapabilir. Peki asgari ücrete zam kararı alınırsa…

YENİLEME: (AKP’den açıklama) İktidara yakın gazetenin kulisi: AKP “asgari ücrette sürpriz” yapabilir; ama bakın nasıl…

İktidara yakın Türkiye Gazetesi’nin kulis haberine göre artan baskılar karşısında AKP asgari ücrette “sürpriz” yapabilir. Peki asgari ücrete zam kararı alınırsa ne kadar zam yapılacak? Kulislerde konuşulan rakam ortaya çıktı.

Asgari ücrete her ne kadar zam yapılmayacağı dile getirilse de %75’in üzerine çıkan enflasyon karşısında dayanacak gücü kalmayan çalışanların zam talebine karşı hükümetin kayıtsız kalmayacağı düşünülüyor. CHP’li Yalçın Karatepe’nin Mehmet Şimşek’le yaptığı 4 saatlik toplantıda da asgari ücret zammı gereği dillendirilmiş, Şimşek tarafından enflasyonist etki yapacağı gerekçesiyle reddedilmişti.

Kulislerde AKP’nin sürpriz bir şekilde asgari ücrete ara zam kararı verebileceği belirtiliyor. Asgari ücret zammına dair bazı oranlar da dile getiriliyor.

Asgari ücrete ara zam kararının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilebileceği kulislere yansırken bu zam oranının enflasyon ile doğru orantılı olmayacağı vurgulanıyor.

2024 yılının ilk 6 ayında %25 oranında enflasyon olması beklenirken asgari ücrete ara zammın bu oranda olmayacağı belirtilmekte.

Kulislerde asgari ücrete %15 oranın bir iyileştirme yapılabileceği konuşuluyor. Bu iddialar gerçekleşirse Temmuz ayında yapılacak zam ile asgari ücret 17.002 TL’den 19.552 TL’ye yükseltilecek.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CNN Türk yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Dağ, asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı sorusuna da yanıt vererek, “Burada artık esas mücadelemiz enflasyonu düşürmek noktasında. Haziran’dan itibaren de enflasyondaki düşüşü görmeye başlayacağız. Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir sürecin olmayacağını söyleyebilirim” dedi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler