Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Bugün başta bankacılık hisseleri olmak üzere ayrıca holding, elektrik, demir-çelik ve perakende hisselerindeki satışlar endeksin aşağı hareketinde etkili oldu...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 haftanın son gününde %1,37 düşerek 10138,97 seviyesinden kapanış yaptı. Ara ara cılız tepki alımları görülse de gün boyu endeks aşağı yönlü hareketini korudu.

Bugün başta bankacılık hisseleri olmak üzere ayrıca holding, elektrik, demir-çelik ve perakende hisselerindeki satışlar endeksin aşağı hareketinde etkili oldu. BİST100 hisselerinden bugün 83 tanesi düşerken sadece 16 tanesi yükseldi.

Bugün mali endeks piyasanın gerisinde kalırken hizmetler endeksi düşüşten daha az etkilendi. Bugünün en çok düşen sektör endeksi %3,18 ile sigortacılık endeksi olurken bankacılık endeksi %2,8 düştü. Holdingler endeksi %1,27 düşerken ulaştırma endeksi %0,68 geriledi. Elektrik endeksindeki düşüş ise %1,37 oldu.

BİST100 son üç haftadır süren düşüş trendinden çıkamadı.  Bu haftanın ilk günü endeks toparlanma çabası gösterse de ikinci günden itibaren yine yönünü aşağıya çevirdi. Haftayı ise en düşük seviyelerden kapattı. Bu hafta yaklaşık 500 puanlık bir aralıkta aşağı yönde hareket eden endeksin haftalık kaybı %2,5 oldu. Endeks dolar cinsinden de %2,8 düşerek 314 seviyesinin altına geriledi.

Endeks üç hafta önce gördüğü zirveden yaklaşık %9 gerilemiş oldu.

Bankacılık endeksi bu hafta %6 düşerek son dönemdeki en kötü performanslardan birini sergiledi. Son haftalarda zayıf seyreden ulaştırma endeksi ise bu hafta yatay kalarak piyasa genelinden pozitif ayrışmayı başardı. Bu hafta da %3,9 gerileyen holdingler endeksi son iki hafta piyasanın gerisinde kalmış oldu. Son haftalarda oldukça kötü performans gösteren elektrik endeksi bu hafta da %2,9 düşerek zayıf kalmaya devam etti.

BİST100 bu haftaki düşüşlerle 22 günlük hareketli ortalamasın altına sarktı. Gelecek hafta satışların devam etmesi halinde endeksin 50 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 10000 seviyesinin de altına sarkıp sarkmayacağını izleyeceğiz. Endekste tekrar alımların ağır basması durumunda ise 10250 seviyesinin aşılması sonrasında öncelikle 22 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 10450 seviyesinin denenmesini bekleriz.

Diğer yandan, DXY dolar endeksi bu hafta %0,2 yükselirken TL ise Dolar karşısında %0,3 değer kaybetti. USD/TL bu akşam itibariyle 32,35 seviyesinin biraz altında bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler