Sosyal Medya

Ekonomi

Büyük iflaslar kapıda! Çarpıcı rapor… 2025’ten önce iyileşme beklenmiyor

Allianz Trade'in son "Küresel İflas Raporu"na göre, küresel ticari iflaslar hız kazanmaya devam ediyor. Rapora göre, 2023 yılında ticari iflaslar %6 artacak ve bu artış trendi 2024 yılında da devam ederek %10'a ulaşacak.

Büyük iflaslar kapıda! Çarpıcı rapor… 2025’ten önce iyileşme beklenmiyor

Allianz Trade’in son “Küresel İflas Raporu”na göre, küresel ticari iflaslar hız kazanmaya devam ediyor. Rapora göre, 2023 yılında ticari iflaslar %6 artacak ve bu artış trendi 2024 yılında da devam ederek %10’a ulaşacak.

 

 

Allianz Trade, ikinci kez “Küresel İflas Raporu”nu yayımladı. Rapora göre, 2022’deki sınırlı toparlanmanın ardından küresel ticari iflaslar hızla artış gösteriyor. 2023 yılında iflaslar %6 artacakken, 2024 yılında bu artış %10’a ulaşacak.

 

Küresel ticari iflaslardaki hızlı artışın temel nedenleri arasında şirket gelirlerindeki düşüş, fiyatlandırma gücünün azalması ve küresel talepteki zayıflama yer alıyor. Raporda, 2023 yılının ikinci çeyreği itibarıyla, şirket gelirlerindeki düşüşün, 2020’nin ortalarından bu yana ilk kez tüm bölgelerde geniş bir yelpazeye yayıldığına dikkat çekildi.

 

Ayrıca, bu durumun sürekli yüksek maliyetlerle birleşerek karlılığı azalttığı ve sonuç olarak likidite pozisyonlarının hızla kötüleştiği ve 2025’ten önce bir iyileşme beklenmediği belirtildi.

 

Allianz Trade Üst Yöneticisi Aylin Somersan Coqui, açıklamasında Euro Bölgesi’nde 3,4 milyar Euro ve ABD’de 2,5 milyar dolarla şirketlerin hala önemli miktarda nakit fazlasına sahip olduğunu vurguladı. Ancak, bu nakit rezervlerinin büyük firmaların elinde ve belirli sektörlerde yoğunlaştığını vurguluyor ve düşük ekonomik büyümenin uzun vadeli bir konu olması nedeniyle çoğu şirketin nakit pozisyonunu operasyonlar yoluyla artıramadığını ifade edildi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler