Borsa
14 madede 14 Mayıs seçimleri: Ne değişti, beklentiler neler?
14 Mayıs seçimleri geride kalırken seçimin siyasal, ekonomik ve piyasa bazında etkilerinin nasıl olacağı merakla bekleniyor. Peki piyasalar yaşanan gelişmelere…
14 Mayıs seçimleri geride kalırken seçimin siyasal, ekonomik ve piyasa bazında etkilerinin nasıl olacağı merakla bekleniyor. Peki piyasalar yaşanan gelişmelere nasıl tepki verecek? Ekonomi mevcut durumdan nasıl etkilenecek? İşte şu ana kadar bilinen gelişmelerin bazıları:
1)YSK’dan seçim sonrası sabah saatlerinde ilk açıklama:
Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,40, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,96 oy oranına sahiptir.
Veri girişi devam etmektedir…
2)Seçimde kesin olmayan milletvekili sonuçları:
AKP: 267 CHP: 168 yeşil Sol Parti: 62 MHP: 51 İYİ Parti: 44 Yeniden Refah Partisi: 4 TİP: 4…
3)Kesin olmayan son verilere göre TİP adayları Can Atalay, Sera Kadıgil, Erkan Baş ve Ahmet Şık, milletvekili olmaya hak kazandı…
4)AKP listelerinden seçime katılan Hüda-par’lı dört isimden üçü meclis’e girdi…
5)CHP 43 yıl sonra Rize’den milletvekili çıkardı: Tahsin Ocaklı TBMM’ye girdi…
6)CHP’li Özkoç: Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı, mücadelemiz devam ediyor…
7)Büyük Birlik, Memleket ve Zafer Partileri, yeni dönemde Meclis’de temsil edilmeyecek…
8)ABD Başkanı Biden’dan Türkiye seçimleri hakkında ilk yorum. Bisiklet turu esnasında Türkiye seçimleri hakkında kendisine yöneltilen soruya yanıt veren Biden, “Umarım kim kazanırsa kazanır. Dünyanın o bölümünde şu an yeteri kadar sorun var” dedi…
9)Ekrem İmamoğlu’ndan, seçim sonrası yaptığı ilk paylaşım: “Ankara’da sabaha kadar sürdürdüğümüz siyasi mücadelenin ardından, İstanbul’da rutin İBB yönetim kurulu toplantımızı gerçekleştirdik”…
Piyasa
10)Kapalıçarşı ve bankalarda dolar haftaya 22 liranın üzerinde başladı. Buna karşılık bankalar arası piyasada kur 19,65 seviyesini koruyor…
Borsa
11)Seçim sonuçlarının Borsa’ya ilk etkisi olumsuz oldu: Borsa İstanbul‘da BİST 100 Endeksi yüzde 6,38 düşüşle açıldı. Endeks bazlı devre kesici çalıştı…
Ekonomi
12)Seçim sonrasında ekonomik göstergelerde dalgalanma var. Ülkenin risk primini gösteren ve yükselmesi olumsuz anlam taşıyan CDS göstergesi yükseldi.
13)Geçen hafta 500 puanın altına gerileyen Türkiye’nin kredi risk primi (CDS) bu sabah sert artışla 600’e yaklaştı ve altı ayın zirvesini gördü…
14)Bütçe, yılın ilk 4 ayında yaklaşık 400 milyar lira açık verdi. Bütçe açığı nisanda 132,4 milyar lira oldu…