Genel
Gerilim artıyor: Savunma Bakanı Petrides’den çarpıcı açıklama
Türkiye ve Yunanistan arasında gerilim son dönemde giderek artarken, Güney Kıbrıs Savunma Bakanı Charalambos Petrides’den de dikkat çeken bir açıklama…

Türkiye ve Yunanistan arasında gerilim son dönemde giderek artarken, Güney Kıbrıs Savunma Bakanı Charalambos Petrides’den de dikkat çeken bir açıklama geldi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan’a yönelik açıklamaları sadece Atina’da değil Güney Kıbrıs’ta da gündemin ilk sırasına oturdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta sonu katıldığı etkinlikte “Ey Yunan, tarihe bak, tarihe dön, çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur. Yunanistan’a tek cümlemiz var, İzmir’i unutma. Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz. Vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz” ifadelerini kullanmıştı.
Bu sözlere Atina’dan çok sert açıklamalar gelirken Güney Kıbrıs’ta da Savunma Bakanı Charalambos Petrides, Türkiye’ye yönelik gözdağı niteliğinde ifadeler kullandı. Dün Lefkoşa’da askeri okul açılış töreninde konuşan Petrides, Milli Muhafız Ordusu’nun olası bir gerilime karşı sürekli tetikte olması gerektiğini söyledi.
Petrides, Güney Kıbrıs Milli Ordusu’nun operasyonel kapasitesini artıracaklarını da kaydederek Türkiye’nin “uzlaşmaz bir taraf” olduğunu öne sürdü. Rum bakan, “Türkiye, genişlemeci politikalarla Yunanistan ve Kıbrıs’a yönelik yasa dışı eylemleri ve ihlalleri artırdı” diye konuşarak ordunun sürekli hazır olması ve büyümesi gerektiğini kaydetti.
Yunan ve Güney Kıbrıs basını, Petrides’in bu sözlerinin Erdoğan’ın açıklamalarının ardından geldiğine dikkat çekti.
Son dönemde orduyu modernleştirme çabalarına hız veren Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, haziranda da Fransız Airbus Helicopters şirketiyle 6 savaş helikopteri satın almak için anlaşma imzalamıştı.
sozcu.com.tr
BAKMADAN GEÇME
-
Gündem
/ 29 Nisan 2025Araçlarda ağır hasar kriteri değişti: Yüzde 60 hasar oranı ve ekspertiz zorunluluğu geldi
SEDDK, ağır ve tam hasarlı araçlara dair kriterleri güncelledi. Artık yüzde 60 üzeri hasar ve kritik parça zararları “ağır hasarlı” sayılacak. Tespiti yalnızca ruhsatlı eksperler yapabilecek.
Ekonomi
/ 29 Nisan 2025Mini EYT ile milyonlara yeni fırsat!: 44-50 Yaş arası erken emeklilik için geri sayım başladı!
Yeni düzenlemeyle milyonlarca çalışan için erken emeklilik fırsatı geliyor. 44-50 yaş arası sigortalılar, 3600 prim günüyle yaş şartı aranmadan emekli olabilecek. Bağ-Kur’lular için ise 5 yıl erken emeklilik imkanı yolda!
Dünya Ekonomisi
/ 29 Nisan 2025Euro Bölgesi’nden kötü sinyaller: Tüketici karamsar, sektörler umutsuz!
Euro Bölgesi’nde Ekonomik Güven Endeksi, Nisan 2025’te 93.6’ya gerileyerek Aralık ayından bu yana en düşük seviyeye indi. Güven kaybı, tüketici ve hizmet sektörlerinde daha belirgin hissedildi.
Şirketler
/ 29 Nisan 2025Yıldız Holding’de bayrak değişimi: Ali Ülker görevi Mehmet Tütüncü’ye devretti
Yıldız Holding'de 2020 yılından bu yana Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Ali Ülker, koltuğunu Holding Başkan Yardımcısı ve CEO'su Mehmet Tütüncü’ye devretti. Atama, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden kamuoyuna duyuruldu.
Ekonomi
/ 29 Nisan 2025Konut kredisi çekecekler dikkat! Ev hayalinizde 1 milyon TL’lik fark olabilir
Ev sahibi olma hayali kuran binlerce kişinin gözü konut kampanyalarına çevrilmiş durumda. Kampanyalarını bekleme istemeyenler ise güncel konut kredisi faiz oranlarını araştırıyor. Yükselen faiz ortamında konut kredisi çekip çekmemeyi ya da hangi vadeyi seçmesi gerektiğini sorgulayan vatandaşlar 1 milyon TL’lik kredide 5 yıl mı, 10 yıl mı daha avantajlı, sorusunun cevabını arıyor.
Ekonomi
/ 29 Nisan 2025Bakan Şimşek: Program değişmeyecek, önceliğimiz dezenflasyon!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bloomberg HT-Habertürk ortak yayınında yaptığı açıklamalarda, yürürlükteki ekonomik programın değişmeyeceğini vurgulayarak, enflasyonla mücadele ve yapısal dönüşüm hedeflerine güçlü şekilde devam edileceğini söyledi.
Genel
/ 29 Nisan 2025Kenan Metal, Türk Alüminyumunun Dünya Çapındaki Gücünü Bir Kez Daha Gösterdi
Kenan Metal, İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen 2024 İhracatın Metalik Yıldızları Ödül Töreninde, "Alüminyum Döküm Mamulleri" kategorisinde 1.'lik ödülünün sahibi oldu. Kenan Metal, uzun yıllardır sürdürdüğü kalite odaklı üretim anlayışıyla sadece Türkiye’de değil, uluslararası pazarlarda da güvenilir bir marka olmayı başardı.
Ekonomi
/ 29 Nisan 2025Ekonomik güven nisanda sert geriledi: Son 8 ayın en hızlı düşüşü
TÜİK verilerine göre ekonomik güven endeksi Nisan ayında %4,2 azalarak 96,6’ya geriledi. Ağustos 2023’ten bu yana en sert aylık düşüş kaydedildi.
Ekonomi
/ 29 Nisan 2025Türkiye’de işsizlik martta geriledi: %7,9’a düştü
TÜİK'in Mart 2025 verilerine göre işsizlik oranı yüzde 7,9'a gerilerken, genç işsizlik ve atıl işgücü oranlarındaki artış dikkat çekti. Kadınlarda işsizlik ve düşük istihdam oranı sürdü.
Borsa
/ 29 Nisan 2025Yeni Dünya Düzeni: Ekonomik belirsizlik ve kırılgan altyapılar küresel krizlere yol açabilir
Küresel piyasalar ticaret savaşları ve doların sert düşüşüyle sarsılırken, Türkiye piyasaları siyasi risklerle boğuşuyor. Avrupa’daki büyük çaplı elektrik kesintileri ise modern altyapının ne kadar savunmasız olduğunu gözler önüne serdi.
Barış Soydan
/ 29 Nisan 2025Mario Vargas Llosa’nın ve küreselleşmenin ölümü
Latin Amerika edebiyatının büyük ismi Mario Vargas Llosa, 89 yaşında hayatını kaybetti. Llosa, yalnızca edebiyat dünyasında değil, 1990'da Peru’da liberalizmin siyasi temsilcisi olarak devlet başkanlığına aday olmasıyla da iz bıraktı.
Borsa
/ 29 Nisan 2025Aracı kurumlar Borsa için ne yorum yaptı?
Dünkü satışlardan sonra aracı kurum analizleri karamsar yönde
Borsa
/ 29 Nisan 2025Betam SABAH Notları: Tahvil faizleri zirvede, bankacılık hisseleri karalar bağladı
Faiz artırımı ile fonlama maliyeti yükselen bankaları bir nebze rahatlatmak adına zorunlu karşılıklara uygulanan faiz oranında güncellemeye gidilse de endeks üzerinde etkisi olmadı.
Benzer Haberler