Sosyal Medya

Borsa

Garanti BBVA Yatırım’dan yeni hisse önerileri

Global dalgalanmalara rağmen güçlü şirket beklentileri ile hisse piyasası olumlu ayrışıyor Yıla bankacılık, havacılık ve perakende sektörleri öncülüğünde hızlı başlayan…

Garanti BBVA Yatırım’dan yeni hisse önerileri

Global dalgalanmalara rağmen güçlü şirket beklentileri ile hisse piyasası olumlu ayrışıyor

Yıla bankacılık, havacılık ve perakende sektörleri öncülüğünde hızlı başlayan hisse piyasamızda 24 Şubat’ta başlayan Rusya- Ukrayna savaşı ile görünüm değişti. Bu tarihten itibaren daha çok emtia ağırlıklı sektörler ön plana çıkıyor. 24 Şubattan itibaren dolar bazlı MSCI Türkiye endeksinin MSCI GOP endeksine göre pozitif ayrışarak %9 daha iyi performans gösterdiğini, BIST 100’ün ise bu tarihten itibaren nominal TL bazında %11 değer kazandığını gözlemledik. Olumlu ayrışmanın temel olarak 3 nedeni olduğunu düşünüyoruz; i) emtia bazlı üretim yapan şirketlerin kar ve FAVOK beklentilerinin iyileşmesi, ii) düşük reel faizi ile beraber alternatif yatırım aracı olarak borsayı çekici hale getiren şartların devam ediyor olması, iii) tarihi düşük değerlemelerin borsamızda aşağı potansiyeli sınırlaması. Görece iyi performansa rağmen, MSCI Türkiye F/K seviyesi 4.7x’lerde hafif iyileşti ancak, %62’ler seviyesine ulaşmış olan GOP ıskontosu ise hala devam ediyor. Son bir ayda endekste yabancı payının bankacılık hisseleri öncülüğünde azalmaya devam ettiğini gözlemledik, buna göre bu dönemde endeksin yabancı payı 3 puan azalara %37 olurken, bankacılık endeksinde azalma ise 5 puan ile %40 seviyesine geriledi.

Risksiz faiz oranında artış

Hisse değerlemelerinde kullandığımız risksiz faiz oranını %18’e yükseltiyoruz. Son dönemde, borsada artan bireysel yatırımcı ağırlığı ile birlikte mevduat faizlerinin değerleme için gösterge olması gerektiğini düşünüyoruz. Iskonto faizlerindeki yükselmeye rağmen, banka ve banka dışı şirketlerde yapmış olduğumuz enflasyon, kur ve reel büyüme kaynaklı yukarı revizyonlar hedef fiyatlarımızın aşağı gelmesini engelledi. Buna göre, 2022 için bankalarda %60, banka dışı şirketlerde ise %40 kar büyümesi öngörüyoruz. Banka dışı şirketlerde satış ve FAVOK büyüme tahminiz sırasıyla %61 ve %29 seviyesinde. Piyasa beklentilerine baktığımızda yılbaşından beri bankaların karı %91, sanayi hisseleri FAVOK beklentileri ise %42 yukarı revize edildi. Son dönemdeki olumlu ayrışmaya rağmen hisse piyasasının
yukarı revizyonları tam olarak fiyatlamadığını düşünüyoruz.

Güçlü finansal göstergeler ve ucuz değerleme ön planda

Nisan ayında güçlü bilanço beklentileri ile son dönemde olumsuz ayrışan bankaların toparlanacağını düşünüyoruz. Bankacılık endeksinde güçlü beklentilere ve temel göstergelere sahip olan Akbank ve Yapı Kredi’yi beğenmeye devam ediyoruz. Ayrıca, son dönemde NAD iskontosu %25’lere yükselmiş olan Koç Holding’i cazip buluyoruz. Koç Holding yakın zamanda açıklamış olduğu yatırım planları ve alt şirketlerinin güçlü finansal beklentileri ile olumlu ayrışmasını beklediğimiz bir hisse. Ford Otosan‘ın son dönemdeki yatırım planları ile önümüzdeki dönemde Borsa Istanbul’un en dikkat çeken hisselerden biri olmasını bekliyoruz. Firma için uzun bir rallinin başında olduğumuza inanıyoruz. Pandemi sonrası hisseleri olarak Tüpraş ve Türk Hava Yolları model portföyümüzde yer alıyor ve bu hisselerin oldukça cazip çarpanlarla işlem gördüğünü düşünüyoruz. Yüksek enflasyonist ortamda tüketici eğilimin indirimli konsepte kayma ihtimali, hisse geri alım programı ve güçlü nakit pozisyonu Bim’i ön plana çıkarıyor. Kardemir’i sağlam finansal yapısı, güçlü temettü ödeme kabiliyeti, ve yüksek karlılığı sebebiyle beğeniyoruz. Arçelik gelir kompozisyonunun yurt dışı ağırlıklı olması ve hızlı büyümeden dolayı model portföyümüzde ön plana çıkıyor. Dinamik fiyatlama modeli ve kapasite artışıyla birlikte güçlü büyüme hikayesi Şişecam’ı ön plana çıkarıyor.

Tercih ettiğimiz hisseler:

Model Portföyümüzde 2 banka ve 8 banka-dışı hisse bulunmaktadır. Model Portföyümüzdeki hisseler ve ağırlıkları:
AKBNK (%8), ARCLK (10%), BIMAS (%10), FROTO (%10), KCHOL (%11), KRDMD (%10), SISE (%10), THYAO (%
11), TUPRS (%10), YKBNK (%10).

AKBNK: Sermaye yeterliliği ve döviz likiditesi ile ön planda
ARCLK: Hitachi ve Whirlpool ile yurtdışı gelirlerindeki artış beklentisi
BIMAS: Yüksek indirimli konseptin artan cazibesi ve temettü potansiyeli
FROTO: Yeni fabrika satın alması ve güçlü büyüme beklentileri
KRDMD: Sağlam iş modeli, net nakit pozisyonu ve yüksek temettü
KCHOL: NAD’a göre yüksek iskonto
SISE: Dinamik fiyatlama modeli ve kapasite artışıyla birlikte büyüme hikayesi
THYAO: Yolcu trafiğinde toparlanma ve güçlü kargo gelirleri
TUPRS: Güçlü 2022 beklentileri
YKBNK: Dönüşüm hikayesi fiyatlanmaya devam ediyor

 

 

Garanti Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler