Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD imalat sanayiinde büyüme güçlenen siparişlerle arttı

ABD imalat faaliyeti, bir ay önceki omikron kaynaklı gerilemenin ardından, yeni siparişlerin büyümesiyle üretim hızlandıkça Şubat ayında güçlendi. Salı günü…

ABD imalat sanayiinde büyüme güçlenen siparişlerle arttı

ABD imalat faaliyeti, bir ay önceki omikron kaynaklı gerilemenin ardından, yeni siparişlerin büyümesiyle üretim hızlandıkça Şubat ayında güçlendi.

Salı günü açıklanan verilere göre, fabrika faaliyet göstergesi ocak ayındaki 57,6’dan 58,6’ya yükseldi. 50’nin üzerindeki okumalar genişlemeyi gösterir. Bloomberg’in ekonomistlerle yaptığı ankette medyan beklenti 58,0’dı.

ISM’nin yeni siparişleri, ocak ayında Covid-19 ile ilgili zayıflığın ardından yaklaşık dört puan ilerleyerek beş ayın en yüksek seviyesi 61,7’e ulaştı. Üretim iyileşirken, veriler üreticilerin tüketici ürünlerine ve iş ekipmanlarına olan talebe yetişmek için mücadele ettiğini vurgulamakta.

Grubun sipariş biriktirme listeleri göstergesi 8,6 puan atlayarak son 11 yılın en yükseğine çıkarken, tedarikçi teslimat süreleri daha da yavaşladı.

ISM’nin İmalat İş Anketi Komitesi Başkanı Timothy Fiore yaptığı açıklamada, “ABD imalat sektörü talep odaklı, tedarik zinciri kısıtlı bir ortamda kalmaya devam ediyor.” dedi. Omicron varyantı “Şubat ayında bir etki olarak kaldı; ancak, mart ayında toparlanma beklenirken, rahatlama belirtileri vardı.”

Şubat ayında giyim, tekstil, kağıt ve nakliye ekipmanları öncülüğünde 16 imalat sektörü büyüme bildirdi.

Üreticiler tarafından ödenen fiyatların ölçüsü bir önceki aya göre hafifledi, ancak Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile ham petrol de dahil olmak üzere emtiaların maliyeti arttıkça yakında daha yüksek hareket edebilir. Birçok üretici, tüketicilere hem malzeme hem de işçilik için daha yüksek maliyetler aktardı ve yüksek enflasyonu körüklemeye devam etti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler