Borsa
OyakYatırım: Strateji ve Hisse Önerileri
Negatif reel faiz ortamının bulunduğu ortamda BİST’in çekici olduğunu düşünüyoruz… 2022’nin yüksek enflasyon, nispeten istikrarlı döviz kurları ve ılımlı GSYİH…
Negatif reel faiz ortamının bulunduğu ortamda BİST’in çekici olduğunu düşünüyoruz… 2022’nin yüksek enflasyon, nispeten istikrarlı döviz kurları ve ılımlı GSYİH büyümesi olan bir yıl olacağını varsayarak yüksek oynaklığın devam etme riskine rağmen BİST için iyimseriz. Negatif reel faiz ortamı, yerel yatırımcıları yüksek enflasyon ortamında reel getiri elde etme motivasyonuyla BİST’teki pozisyonlarını artırmaya yöneltmeye devam ediyor. Buna karşın, 2019 yılında %65 seviyelerinden düşmeye başlayan hisse senetlerinde yabancı payı, büyük ölçüde döviz kurlarındaki önemli oynaklığın etkisiyle düşüşünü sürdürerek mevcut %41 seviyesine ulaştı. Yabancı payındaki gelinen seviyelerin daha fazla çıkış potansiyelini sınırladığını düşünüyoruz. MSCI Türkiye,
11,7x MSCI EM‘e kıyasla 5,8x F/K ile işlem görüyor ve bu rakam tarihsel ortalaması olan %25’in üzerinde %50’lik bir iskonto anlamına geliyor.
BİST-100 hedefimizi %30 yukarı potansiyele tekabül eden 2.660 seviyesine çıkardık… Araştırma kapsamımızdaki şirketlerle ilgili tahminlerimizde ve hedef fiyatlarımızda, daha yüksek TL risksiz faiz oranıyla (%16’dan %18’e yükselttik) birlikte makroekonomik varsayımlarımızdaki değişikliklere bağlı olarak revizyonlar yaptık. Finans ve finans dışı şirketlerin sırasıyla %32 ve %28 hisse başına kar (HBK) büyümesi kaydetmesini beklediğimiz 2022’de tüm şirketler içinse %29’luk bir HBK büyümesi öngörüyoruz. Değerleme güncellemelerimiz, 12 aylık BIST-100 hedefimizi %33 artışla 2.000’den 2.660’a yükseltti ve bu da mevcut seviyelerden %30’luk bir yukarı potansiyel anlamına gelmektedir. Bu raporla ayrıca AGESA, FROTO, THYAO, KOZAL ve BIMAS için tavsiyelerimizi Endekse Paralel Getiri’den Endeks Üzeri Getiri’ye yükseltiyoruz. Öte yandan TSKB, TTRAK, TCELL ve BRISA’yı ise Endeks Üzeri Getiri’den Endekse Paralel Getiri’ye indiriyoruz.
Artan karlılık ivmesi, aktif spread yönetimi ve güçlü sermaye yapısı ile bankacılık sektörünü beğeniyoruz. Gevşek para politikası etkisiyle genişleyen kredi/mevduat makasları, artan menkul kıymet getirileri ve yeni makro tahminlerimizi hesaba katarak araştırma kapsamımızdaki sekiz bankanın hedef fiyatlarını ortalama %15 artırıyoruz. Hedef fiyatlarımız, önümüzdeki 12 ay için %28 getiri potansiyeline işaret etmektedir. Sekiz banka için 2022 kar tahminlerimizi ise, genişlemekte olan marjı, yasal düzenlemelerin etkisinin azalmasıyla artan komisyon gelirlerini ve karşılık giderlerindeki ılımlı seyri göz önüne alarak %12 oranında yükseltiyoruz. 2022 yılında takibimizdeki bankalar için yıllık bazda ortalama %33 kar artışı öngörüyoruz.
Covid sonrası döneme ve döviz gelirli şirketlere odağımızı artırıyoruz… Model portföyümüz yüksek piyasa oynaklığına rağmen 2021’de BİST-100’ün %7,5 (mutlak olarak %35,2) üzerinde, son güncelleme yaptığımız 11 Kasım 2021’den bu yana da %3,4 (mutlak olarak %30,3) üzerinde performans gösterdi. Bu raporla, BİST’teki temkinli pozitif duruşumuzu korumanın yanı sıra, Covid sonrası döneme ve döviz geliri sağlayan şirketlere odaklanmaya başlıyoruz. AKSA (yüksek hisse performansı), ASELS (nakit akışı bozulması), BRISA (katalizör eksikliği), ISCTR (yüksek hisse performansı), TCELL (marj daralması ve yatırım harcaması artışı), TKFEN (gübre işindeki belirsizlikler) ve TURSG (hayat dışı sigortada umutsuz görünüm)’yi model portföyümüzden çıkarırken, ALKIM (yüksek büyüme beklentileri), KORDS (karbon elyaf işinde olası iyileşme), SISE (göz alıcı büyüme potansiyeli) ve THYAO’yu (güçlü 4Ç21 finansalları beklentimiz, operasyonel olarak zayıf TL’den yararlanma) ekliyoruz. Model portföyümüz GARAN, ENKAI, ARCLK, SISE, KCHOL, KORDS, KRDMD, THYAO, KRVGD ve ALKIM’i içeriyor.
OyakYatırım