Sosyal Medya

Ekonomi

Zam yağmuru devam: Doğalgazın ardından LPG’ye de

LPG’ye bu geceden itibaren geçerli olacak şekilde 71 kuruş zam geldi.  Zam pompa fiyatına da yansıyacak. EPGİS’den yapılan açıklamada “Akaryakıt…

Zam yağmuru devam: Doğalgazın ardından LPG’ye de

LPG’ye bu geceden itibaren geçerli olacak şekilde 71 kuruş zam geldi.  Zam pompa fiyatına da yansıyacak.

EPGİS’den yapılan açıklamada “Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı 02/10/2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; LPG Oto gazda 71 KRŞ/LT Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur.” denildi.

Daha altı gün önce LPG fiyatına 24 Eylül’de de 15 kuruş zam yapılmıştı.

Fiyat artışının ardından Ankara’da ortalama 5.09 liradan satılan LPG’nin litre fiyatı 5.24 lira olmuştu. LPG’nin litresi İstanbul’da 5.05 liradan 5.20 liraya, İzmir’de ise 4.95 liradan 5.10 liraya çıkmıştı.

Doğalgaz’da sanayi abonelerine %15 daha zam

Doğalgazda konut aboneleri için gaz dağıtım şirketlerine uygulanan tarife değişmezken, sanayi aboneleri ve elektrik üretim santralleri tarifesine yüzde 15 zam geldi.

BOTAŞ’ın internet sitesinden açıkladığı tarifeye göre konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uygulanan satış fiyatı bir önceki ayın tarifesine göre değişmedi ve bin metreküp doğalgaz için 1.488 lira olarak belirlendi.

Ekim ayı sanayi aboneleri için geçerli olacak tarife ise önceki tarifeye göre bin metreküp doğalgaz için yüzde 15 artışla 2 bin 358 lira, elektrik üretim santrallerinin kullandığı bin metreküp doğalgaz için ise yüzde 15 artışla 2 bin 724 lira oldu.

Elektrikte zam yok açıklaması!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 1 Ekim itibarıyla geçerli olacak nihai elektrik satış fiyatlarında değişiklik yapılmadığını açıkladı. EPDK’den yapılan açıklamada, elektrik tarifelerinde gerçekleştirilen bütün değişikliklerin kurum tarafından şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşıldığı ve Resmi Gazete’de yayımlandığı belirtildi.

Sputnik’in aktardığına göre açıklamada, şunlar kaydedildi:

“1 Ekim 2021 itibarıyla nihai elektrik satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Belirlenen birim bedellerle ilgili hiçbir dağıtım ya da perakende şirketi tüketicilerimizin faturalarına gizli ya da açık şekilde ek bir bedel yansıtamaz. Bu konuda yapılan manipülatif haberlere itibar gösterilmemesini de önemle hatırlatırız.”

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler