Sosyal Medya

Döviz

Erdoğan: Merkez Bankası rezervleri (brüt) 115 milyar doların üzerine çıkacak (IMF desteğiyle)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada ekonomiye yönelik açıklamalar yaptı. “Cari açığı 2019’da fazlaya dönüştürmeyi başarmıştık, yakında…

Erdoğan: Merkez Bankası rezervleri (brüt) 115 milyar doların üzerine çıkacak (IMF desteğiyle)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada ekonomiye yönelik açıklamalar yaptı.

“Cari açığı 2019’da fazlaya dönüştürmeyi başarmıştık, yakında yeniden aynı tabloyu göreceğiz” diyen Erdoğan, “Merkez Bankası rezervlerimiz şu an 109 milyar dolar seviyesindedir. Süreci tamamlanan işlemlerle önümüzdeki günlerde 115 milyar doların üzerine çıkacak” dedi.  IMF’nin Türkiye’ye aktardığı SDR karşılığı 6,3 milyar doların merkez bankası hesaplarına girmesi brüt rezervleri eş miktarda artırırken, swap hariç net rezervleri eksi 43 milyar dolardan değiştirmiyor.

Erdoğan, “Dövizdeki dalgalanma başta olmak üzere yaşadığımız hadiseler sebebiyle bir miktar düşen milli gelirimizi en kısa sürede trilyon doların üzerine çıkaracağız” da dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur maaşlarındaki artışa ilişkin “2022-2023 yılları için memur maaşlarındaki artış oranı ortalama yüzde 31,2 ve miktar olarak 1352 lira olarak gerçekleşmiştir. Kamu işçilerimizden sonra memurlarımızı da enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirdik. En düşük memur maaşı 4 bin 348 liradan 5 bin 700 liraya yükselmiştir” dedi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler