Sosyal Medya

Borsa

Zorlu Enerji İsrail’deki Dorad Energy’de bulunan paylarını satıyor!

Zorlu Enerji Grubu, Dorad Energy sermayesinin %25’ine karşılık gelen paylarının satışına ilişkin olarak İsrail’de mukim Phoenix Grubu ile Hisse Alım Sözleşmesi imzalanmasına karar verdi...

Zorlu Enerji İsrail’deki Dorad Energy’de bulunan paylarını satıyor!

Zorlu Enerji Grubu, Dorad Energy Ltd. (“Dorad”) sermayesinin %25’ine karşılık gelen paylarının satışına ilişkin olarak İsrail’de mukim Phoenix Grubu ile Hisse Alım Sözleşmesi imzalanmasına karar verdi. Zorlu Enerji Grubu’ndan konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle;

“Zorlu Enerji Grubu olarak, 2003 yılından bu yana azınlık ortağı olduğumuz İsrail’deki Ashdod ve Ramat Negev Doğal Gaz Santrallerindeki tüm hisselerimizin devrinin tamamlandığını geçtiğimiz yıl kamuoyuyla paylaşmıştık.

Yönetim Kurulumuz’un 04.03.2025 tarihli toplantısında; Şirketimizin de dahil olduğu Zorlu Grubu yatırım politikaları ve stratejileri çerçevesinde 09.08.2024 tarihli özel durum açıklamamız kapsamında ve yaklaşık 3 ay süren müzakereler neticesinde İsrail’de mukim Dorad Energy Ltd. (“Dorad”) sermayesinin %25’ine karşılık gelen paylarımızın tamamının satışına ilişkin olarak İsrail’de mukim Phoenix Grubu ile Hisse Alım Sözleşmesi imzalanmasına karar verilmiştir.

Planlanan pay devri Dorad Yönetim Kurulu’nun onayına tabi olup gerekli yasal izinlerin alınması ve sözleşmesel koşulların yerine getirilmesi suretiyle sözleşmesel fiyat uyarlamaları üzerinden gerçekleşecek satış işlemi tamamlandığında Dorad sermayesinde payımız kalmayacaktır.

Dorad’ın mevcut ortakları arasındaki Hissedarlar Sözleşmesi gereği, %25’lik paylarımız içindeki %15’lik bölümde diğer ortakların ön alım hakkı bulunmakta olup, ön alım hakkı kullanılmaması halinde paylarımızın tümü aynı koşullarda Phoenix Grubu’na devredilecektir.

Bu devir işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte İsrail’deki söz konusu santrallerle hiçbir bağımız kalmayacaktır. Böylelikle, Zorlu Enerji olarak sürdürülebilirlik stratejimiz doğrultusunda; fosil kaynaklı enerji yatırımlarını portföyümüzden tamamen çıkararak, yenilenebilir enerji kaynakları odaklı yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler