Sosyal Medya

Gündem

Cumhuriyet Başsavcılığı talimat verdi: ‘İmamoğlu posterlerini indirin!’

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; başta tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olmak üzere, cezaevinde olan CHP’li belediye başkanlarının posterlerinin indirilmesi için “talimat”…

Cumhuriyet Başsavcılığı talimat verdi: ‘İmamoğlu posterlerini indirin!’

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; başta tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olmak üzere, cezaevinde olan CHP’li belediye başkanlarının posterlerinin indirilmesi için “talimat” verdi. Başsavcılığın talimatından kısa süre sonra; yerine kayyum atanan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın, gazetemizin Şişli’deki binasının hemen önünde yer alan posterleri belediye ekiplerince kaldırıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun gözaltına alındığı ilk günden bu yana İstanbul’da başlayan protestolar, Türkiye genelinde artarak devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun gözaltına alındığı ilk günden bu yana İstanbul’da başlayan protestolar, Türkiye genelinde artarak devam ediyor.

İBB’ye yönelik 19 Mart Çarşamba sabah saatlerinde başlatılan operasyonda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberinde bir dizi isim gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik başlatılan “terör ve yolsuzluk” soruşturmalarında kararlar açıklandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘yolsuzluk’ soruşturması kapsamında çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. ‘Kent uzlaşısı’ soruşturmasında ise adli kontrol ile serbest bırakıldı

İçişleri Bakanlığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun geçici tedbir olarak görevden alındığını duyurdu.

Son olarak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, başta tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olmak üzere, cezaevinde olan CHP’li belediye başkanlarının posterlerinin indirilmesi için “talimat” verdi.

Talimat; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte; Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler’in afişlerini de kapsıyor.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, ilçe başkanlıklarına gönderilen Başsavcılık yazısını paylaştı.

Özgür Çelik, “İlçe Başkanlıklarımıza polis eşliğinde yazı gitmiş. Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu ve belediye başkanlarımızın fotoğraflarını, posterlerini indirecekmişiz. Ne yapacağımızı söyleyeyim; tüm ilçe başkanlıklarımızda daha fazla Ekrem İmamoğlu bayrağı asılması talimatımdır. Evlerin balkonlarında, meydanlarda, sokaklarda, duvarlarda daha fazla göreceksiniz Ekrem Başkanı. Millet iradesinin yüzünü size unutturmayacağız!” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

cumhuriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler