Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Küresel Ticaret Gerilimi Sonrası Çinli Firmalar Gözlerini Yeni Pazarlara Dikti

ABD ve Çin arasındaki ticaret gerilimi, Çinli firmaları yeni pazar ve üretim tesisleri merkezi arayışına itti. Çinli ihracatçılar geleneksel ticaret fuarları Kanton ve CICPE aracılığıyla yeni üslerini bulmayı umuyor.

Küresel Ticaret Gerilimi Sonrası Çinli Firmalar Gözlerini Yeni Pazarlara Dikti

Çinli ihracatçılar, ABD ile aralarında tırmanan ticaret geriliminde küresel pazarlara açılmak için yeni fırsatlar aramaya başladı.

Çin’deki en eski, en büyük ve en temsili ticaret fuarlarından olan Kanton ve CICPE Çinli ihracatçıların durağı oldu.

“Hedef küresel pazar”

Çinli ihracatçılar, satışlarını artırmanın ötesinde, küresel pazarlardaki varlıklarını güçlendirmek için denizaşırı üretim tesislerine de yatırım yapıyor.

İhracatçı firmalardan biri “ABD’nin yanı sıra yurt dışındaki pazarlarımızı da kesinlikle genişleteceğiz. Bu ürün şu anda önemli bir odak noktası. Güncel işlevlere sahip. Polonya ve Hollanda’dan müşteriler bizimle burada özel bir dağıtım anlaşması imzalamak istediler.” diye konuştu.

Katılımcılardan Huang Shuyu, “Denizaşırı fabrikalar kurmak için 10 milyon yuan (yaklaşık 1.37 milyon ABD doları) yatırım yapmayı planlıyoruz. Aslında plastikler, SMT (yüzeye montaj teknolojisi) yamaları ve renkli kutular gibi ambalaj malzemeleri gibi temel bileşenler için şimdiden yerel tedarikçiler bulduk” diyor.

Katılımcı firma sayısında bir önceki yıla göre  artış var

Kanton Fuarı organizatörleri, 5 Mayıs’a kadar sürecek olan bu yılki fuara yaklaşık 31.000 firmanın katıldığını ve bu sayının bir öncekine kıyasla yaklaşık 900 arttığını belirtiyor. Katılımcı sayısındaki artış ticaret geriliminden firmaların ne ölçüde etkilendiklerini kanıtlar nitelikte.

Çinli ihracatçılar oyunda kalmaya kararlı 

Katılımcılardan Ran Yan, “Geçen yıl kendi markalarımızı piyasaya sürmeye başladık ve bu ürünler Rusya pazarında çok iyi performans gösterdi” dedi.

Ticaretteki aksaklıklara rağmen, fuara katılan pek çok işletme küresel genişleme konusunda kararlılığını sürdürüyor. Katılımcı Li Rongsheng, “Genel marka stratejimiz açısından küresel endüstriyel düzenden vazgeçmedik” dedi.

ABD ve Çin, Washington’un ABD’ye giren Çin mallarına yüzde 145’ten fazla gümrük vergisi uygulamasına neden olan bir ticaret kavgasına kilitlenmiş durumda.

Mart ayında Çin’in ihracatı, şirketlerin gümrük tarifelerindeki artışları aşmak için acele etmeleri ve analistlerin keskin gerilemeler öngörmeleri nedeniyle son dakika telaşıyla geçen yıla göre yüzde 12,4 arttı.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler